Te-ai întrebat vreodată cum poți să îți faci viața mai frumoasă?

Fiecare vrea să se simtă bine, fiecare are ca scop – fericirea. Când te întrebi, cum poți să îți faci viața mai frumoasă? Fără îndoială, te întrebi, cum poți fi fericit? Cu toții avem momente plăcute sau mai puțin plăcute în viață.

Majoritatea momentelor frumoase din viață ni le facem singuri. De fapt viața este frumoasă dacă știi să o trăiești. De foarte multe ori, nu realizăm ce avem. Simplul fapt că putem merge, respira, să mâncăm, mirosi, auzi este cel mai frumos dar, pe care l-am primit în această lume.

Nu este deloc simplu să îţi faci viaţa frumoasă. Ţine de noroc, de atitudine, de locul în care trăieşti, de vreme, de bani, de prieteni, de mai toate lucrurile din lume. Există însă câteva reguli care ne pot ajuta să treci cu bine prin viaţă, să ţi se întâmple chestii pozitive, să petreci timpul cu zâmbetul pe buze. În continuare vă prezit 8 idei cum să-ți faci viața mai frumoasă.

Fericirea este ereditară

Sa descoperit că, cine provine dintr-o familie optimistă, motivantă şi pozitivă, are şanse mai mari să fie mai fericită decât cei care se trag dintr-un cuplu de negativişti, doborâţi de provocările vieţii. Aşa că, dacă vrei să fii fericit, caută să ai alături un om care să fie optimist.

Încearcă să te adaptezi vremii

Cercetătorii au descoperit că există o legătură evidentă între starea de spirit a oamenilor şi cea a vremii. Oamenii sunt cei mai fericiţi la 25 de grade Celsius. Nici prea cald, dar nici prea frig. Aşa că, setează această temperatură.

Mirosul de flori

Mirosul florilor declanşează în creierul uman aşa numită, glandă a fericirii. Îţi dă o senzaţie de bine şi te face să uiţi de stres, de oboseală.  Parfumul florilor mai are un rol foarte important, de a o cuceri pe cea pe care o iubești, de a-i spune mamei că ți-e dor de ea sau de a spune ”La mulți ani!” sărbătoriților.

Îmbracă-te în culori vii

Cei care se îmbracă în culori deschise, care adoptă, de exemplu, galbenul, albul, verdele, roşul şi rozul pal au o dispoziţie mai bună decât cei care se îmbracă în negru sau gri.

Trebuie să ai un hobby

Studiile de specialitate demonstrează că cei care, de exemplu învaţă să cânte, să deseneze, să joace şah, merg la cursuri, sunt mai fericiţi faţă de cei care nu au nici o pasiune. Să devii bun la orice înafară de job, este o chestie care te ajută să trăiești mai bine.

Mergi la cumpărături

Shoppingul este una dintre căile sigure care duc la fericire. Cu cât vei cumpăra mai multe lucruri care îţi plac, cu atât vei fi mai mulţumit de viaţa ta, de modul tău de a fi.

Mergi la concerte şi spectacole

Să ieşi din casă şi să mergi frecvent la spectacole, indiferent că e vorba de film, teatru, operă, concerte, toate acestea îţi vor creşte gradul de satisfacţie legat de viaţa ta. Orice ieșire din casă este bine venită, chiar și atunci când mergi la un curs. Te face să te simţi fericit!

În concluzie vreau să spun: uită de negativism, de temeri. Încearcă să fii optimist, să crezi în lucrurile bune. Nu lăsa gândurile negative să te influențeze, caută să le ignori și să le schimbi, pe cât posibil. Este mai simplu decât credeai…

Strișca Constanța

Copywriter, Professional SpeakerÎncrederea nu se cumpără, se câștigă!Încrederea nu se cumpără, se câștigă!TikTok