Pasiuni

Oare toate persoanele au pasiuni?

Răspunsul la această întrebare îl caut de ceva timp și cert e că niciodată nu vom putea afla răspunsul exact. Mereu va exista o doză de filosofie în răspunsuri.

Dar ce e de fapt o pasiune despre care toți vorbesc?

Ce sunt pasiunile? Ele sunt acele activități care te liniștesc sufletește. Prin intermediul lor meditezi și în același timp realizezi cât de frumoasă este viața și tot ce te înconjoară.

După părerea mea, să ai o pasiune pentru ceva sau cineva este atunci când te dedici și acorzi timp.

Cineva ar spune că pasiunea este echivalentă cu dragostea, însă eu nu i-aș da dreptate. Dragostea într-un final trece. Între timp pasiunea dacă a apărut, va dura o eternitate.

Pasiunea vine din interiorul nostru și este involuntară, nu o poți controla. Ori este, ori nu. Pasiunea e când privești și faci totul cu plăcere. Acest sentiment te ajută să dobândești ceva măreț și frumos.

Este oare pasiunea egală cu obsesie?

Cert este că pasiunea poate deveni obsesie, însă obsesia niciodată nu va deveni pasiune. Obsesia mereu va rămâne o preocupare chinuitoare.

Pasiunea te poate înălța cât și distruge dacă nu știi cum să o controlezi. Însă, o viață fără pasiune, este o viață pierdută.

E bine să ai o pasiune către tot ce e frumos? Eu zic că da, dacă ai o pasiune, de fapt iubești la nebunie viața.

Analizând acest fenomen mi-a apărut câteva întrebări. Dezlănțuirea este o formă a pasiunii sau sunt lucruri diferite? După mine, acești termeni sunt apropiați și se completează reciproc.

Oamenii cu pasiuni îi observi ușor. Este o plăcere să-i privești și să-i admiri. Ei sunt aceia care te motivează prin felul lor de-a fi.

Orice pasiune este frumoasă dacă te inspiră. Cineva se poate inspira de la un spectacol pe când cineva se inspiră de la un discurs susținut în fața unui public. Pasiunile sunt atât de diverse și curioase încât putem să ne pierdem în ele. Cel mai important să o poți găsi pe cea care te inspiră anume pe tine drag cititor.

Acum recunoaște care e pasiunea ta? Ca să îți poți trăi pasiunea cu adevărat trebuie mai întâi să știi care este aceea.

În concluzie te îndemn să te descoperi și să afli care este pasiunea ta. Aceea care îți dă aripi și te provoacă să fii mai bun decât ai fost ieri.

Doina Adam, asistent director

Doina Adam 

asistent director