Cum mi-am descoperit pasiunea de a vorbi în fața unui public, ca ulterior să se transforme într-o carieră de succes
Întotdeauna am vorbit mult. Îmi place foarte mult comunicarea.
Îmi aduc aminte, când eram copilă, adolescentă, foarte multe prietene veneau la mine să mă întrebe diferite sfaturi. Eu nu înțelegeam, de ce toată lumea vine la mine după sfaturi?
La prima vedere te gândești, ce-i asta? 🤔 O pasiune? 🤔 Talent? Dar, în timp s-a dovedit că, atunci când lumea vine să te întrebe ceva de fapt, poate acolo se ascunde talentul tău.
🤫 De acest lucru mi-am dat seama deja când eram în profesia de a fi trainer de Public Speaking.
După mai multe eșecuri, în sfârșit, mă angajez într-o companie de comunicare. Având cunoștințe dar nu și experiență. Zic hai să încerc! Aici am dat peste o persoană care m-a ajutat să ajung la o altă persoană cheie din viața mea.
Șefa îmi dă numărul de telefon al unui băiat care urma să îl sun și să îi cer oferta pentru un site. Pe foaie scria Ilie Dercaci. În momentul când am citit numele, m-am gândit: cine mai poartă numele de Ilie? Este un nume vechi. Am sunat și aud la telefon o voce tinerică, copilăroasă. Atunci a fost primul contact cu Ilie.
Ulterior după jumătate de an, mă invitase un prieten la un picnic. La o întâlnire cu organizația Toastmaster – dezvoltă oratori și lideri. La acest picnic îl întâlnesc iarăși pe Ilie. Am comunicat și ma invitat la Toastmasters care se desfășoară în fiecare zi de marți. Iată așa s-a legat primul nostru contact cu Ilie Dercaci.
Momentul când am ajuns în Toastmasters mi-am dat seama că este mediul în care eu pot să mă dezvolt. Mediul în care oamenii își doresc ceva mai mult de la viață. Cel mai tare îmi plăcea că ei se susțineau, ofereau suport ca să facă față emoțiilor din fața publicului. Este un mediu în care te poți dezvolta. Atunci eu treptat am descoperit că pot să vorbesc în fața unui public. Mie îmi place să vorbesc!
Venind marți de marți, ședință de ședință. Participând la diferite evenimente, am început să mă dezvolt. Desigur că relația mea cu Ilie, sa legat foarte strâns și de atunci am început să lucrăm împreună. Asistând la toate training-urilor cu Ilie, ajungând să organizăm toate evenimentele împreună, am început să capăt experiență, cunoștințe.
La un moment dat Ilie a venit cu ideea: ”hai să facem un curs de Public Speaking. Acesta este al nostru, lumea ne cere. Hai să îi ajutăm să devină Oratori”. 
Am creat cursul de Public Speaking, și pe 31 decembrie 2015, l-am lansat. Chiar de revelion. Și iată avem deja 6 ani de când Professional Speaker este creat.
Într-un weekend mi-a venit ideea că aș vrea să fac acest curs și pentru adolescenți. Având talent de a comunica cu copiii, mi-am asumat și acel curs l-am adaptat pentru copii. Am mers la un liceu din Chișinău ca să testez cum va funcționa acest curs. Și am reușit! La final, la absolvire cu primul grup de test, a fost emoțional. Și în septembrie am lansat cursul Professional Speaker Junior. Deja avem 5 ani, peste 600 de copii care au trecut prin clasa mea.Așa mi-am descoperit pasiunea de a vorbi în fața unui public, ca ulterior să se transforme într-o carieră de succes.
La final vin cu câteva întrebări. Care este pasiunea ta? Ce îți face ție plăcere? Ce vrei tu să faci și chiar dacă nu ai face bani din asta?
Vorbitul în public este o artă! Este o conexiune la nivel de energie și suflet între tine ca orator și public. Este o comunicare divină. Tu cucerești mai mulți oameni odată. Te conectezi cu ei la o stare de spirit și transmiți emoții, cuvinte care au putere.
Ai încredere în tine! Vezi ce poți spune oamenilor și să spui doar din suflet! Dacă o să faci asta, deja o să fii un Orator Excepțional.

Autor: Dercaci Viorelia

  Facebook   Youtube