5 metode cum să-ți crești productivitatea ca angajat

5 metode cum să-ți crești productivitatea ca angajat

Paul J. Meyer 21 mai 1928

“Productivitatea nu este niciodată un accident. Este întotdeauna rezultatul unui angajament față de excelență, planificare inteligentă și efort concentrat.” – Paul J. Meyer

Știu că ai zile sau chiar și săptămâni când nu te poți motiva nici măcar să te ridici dimineața din pat. Sau, ai impresia că nu ai făcut nimic, chiar dacă ai petrecut toată ziua în birou. Deci, ai productivitatea la zero!

Dar, ce spui să începi cu modul tău te gândire? Majoritatea persoanelor se predau gândirii că sunt neproductive și nu fac lucruri importante. Fără îndoială, setează modul de gândire corect, setează productivitatea în modul tău de viață!

Este evident și firesc că nu poți trece timp de o noapte de la neproductiv la superproductiv. Productivitatea ta ca angajat este generată de o mulțime de obiceiuri, care trebuie să le faci la locul de muncă. Te întrebi care sunt aceste obiceiuri?

Mai jos poți vedea 5 metode eficiente cum să îți crești productivitatea ca angajat:


1️⃣ Setează obiectivele

Setează obiectivele pentru o zi, săptămână sau chiar pentru o lună. În așa mod vei ști sigur ce și când ai de făcut.

2️⃣ Fă pauze la intervale regulate de timp

Ca să îți crești productivitatea de angajat, nu trebuie să lucrez ca un robot, în continuu. Pentru a fi mai eficient, fă pauze regulate. De fapt, se recomandă ca la fiecare 25 minute de lucru, 5 minute de pauză.


3️⃣ Creează un spațiu optim pentru lucru

Amenajează biroul în așa mod ca să ai o stare de bine. Locul tău de la muncă, trebuie să fie mult mai mult ca organizat. Zona ta de muncă trebuie să fie cât mai plăcută și mai confortabilă.


4️⃣ Renunță la multitasking

Dacă rezolvi mai multe taskuri simultan, nu înseamnă că o faci bine. Rezervă timp suficient pentru fiecare task aparte. Nu renunța la calitate, pentru cantitate.

5️⃣ Sărbătorește orice succes obținut la locul de muncă

Productivitatea este egal proporțională cu motivația. Atunci când nu ești motivat, nu mai ești capabil să faci lucrurile bine. Sărbătorește orice reușită, astfel vei fi motivat să tinzi spre creștere și dezvoltare.

Indiferent că aplici aceste 5 metode la locul de muncă în calitate de angajat, sau în viața de zi cu zi, asigură-te că o faci bine. Gestionează corect și eficient timpul.

Productivitatea generează succes! 

 5 metode cum să-ți crești productivitatea ca angajat

Mihaela Diaconov

Manager Marketing

                                                      Facebook    TikTok    Instagram