Experința în clubul Professional Speaker

Te salut,

Sunt  Dediu Cristina și am 17 ani. Vreau să vă împărtășesc experiența mea în clubul Professional Speaker.

Care a fost scopul meu?

Aveam un scop! Un scop care nu mă lăsa nicidecum. Mai exact, să vin la un curs de Public Speaking. Îmi doream să capăt mai multă încredere în mine. Să îmi pot exprima mai ușor punctul de vedere. Să îmi fac prieteni care le place să se dezvolte și să acumuleze experiență.

De la prima lecție am aflat că este și un club, unde copiii pun în practică tot ce învățase la curs. Erau mai avansați ca mine, dar nu a fost o piedică să merg și eu la clubul Professional Speaker.

Țin minte și acum ziua de 2 aprilie. La club, erau niște alegeri care habar nu aveam ce sunt cu ele. Era un haos în capul meu. Dar ce am înțeles exact, că mi-a plăcut foarte mult. Eu nu am putut să votez, deoarece nu eram membru oficial. Și din ziua aceea, mi-am propus că data viitoare, nu că voi putea vota doar, ci și voi candida la postul de Vice – Președinte pe educație. Zis și făcut. M-am înscris și am candidat. URA! Am câștigat. A fost o experință nemaipomenită. M-a făcut să înțeleg ce este leadership și lucru în echipă.

Ce am învățat?

Dar totuși, ce am învățat și ce experințe am obținut timp de jumate de an în calitate de membru la club?

  • Mi-am făcut prieteni, care acum îmi sunt ca o familie. Ne împărtășiam ce aveam pe suflet, veneam cu soluții. Cu toate că, diferențele de vârstă sunt destul de variate, găsești limbă comună cu fiecare. În clubul Public Speaking, ești în siguranță, încurajat și apreciat. Niciodată nu vei fi criticat sau bârfit. Este locul unde fiecare își are partea sa în echipă.
  • M-a maturizat. M-a ajutat să-mi pot arăta emoțiile reale. Fiind eu însumi. Ascultând greșelile sau faptele bune pe care le povesteau în discursurile lor, au deschis ochii la niște lucruri banale, dar cu o importanță atât de mare.
  • Curajul căpătat și libera expunere a ideilor și opiniilor, m-a făcut să am mai multă încredere în mine. Pe calea acesta vreau să îi mulțumesc Viorelei Dercaci. Mi-a oferit această oportunitate. Nu a criticat niciodată omul pentru greșelile lui. Ba din contra, vine cu soluții și sfaturi utile. Iar la final, ai o viziune mai clară.
  • Am obținut informații valoroase atât de la colegi, cât și de la invitații speciali. De fiecare dată abordam  diferite teme precum: educația financiară, tehnici de vânzări, yoga, nutriție. Acum toate sfaturile și informațiile le aplic de zi cu zi, care îmi fac viața mai ușoară.

Care este concluzia?

Mă simt nespus de norocoasă! Sunt înconjurată de oameni care, le place ceea ce fac și își descoperă pasiunile. Persoane care își doresc să devină oameni maturi și inteligenți. Despărțirea de ei și de club în general va fi cea mai dificilă decizie din viața mea. Dar, asta e! Creștem și trebuie să mergem mai departe.

Fără îndoială, experiența acumulată la club, va rămâne o amintire frumoasă. Nu o voi uita și nu o voi lăsa prăfuită în memoria mea. Le voi povesti nepoților mei despre el și experiența acumulată.

În concluzie, vreau să zic: clubul Public Speaking este cel mai frumos lucru care s-a întâmplat în viața mea. Merită să fie cunoscut de mulți adolescenți care vor să se dezvolte și să acumuleze experință.

 

Dediu Cristina experiența

Dediu Cristina