5+1 tehnici cum să captezi atenția publicului

La sigur când ai de prezentat un discurs îți pui multe întrebări.
Una din ele poate fi: cum să fac ca oamenii să mă vadă și să mă asculte, să asculte ceea ce doresc să transmit?

Urmărește sfaturile noastre și câteva sugestii utile despre cum să captezi atenția publicului

1️⃣ Titlul discursului. Alege un titlu interesant. Fă prezentarea și gândește-te, cum ai putea denumi acest discurs. Cum de fapt, să transmiti cumva mesajul dar în același timp să fie interesant și captivant.

2️⃣ Tema discursului. Dacă ai la alegere o temă. Atunci, optează pentru tema care îți place.  În același timp, care crezi că ar fi interesa publicul.
Sau dacă ai o temă mai monotonă, să o structurezi sau să aduci așa o informație interesantă încât, publicul să zică: da, sunt curios să aflu mai multe.

3️⃣ Introducerea. Structura clasică presupune să te saluți, să te prezinți și să spui scopul sau tema care urmează.
Dar, dacă tu îți dorești într-adevăr să captezi atenția atunci, tu poți să alegi să prezinți discursul tău un pic diferit. Poți să începi cu:
1. Un citat;
2. Un joc;
3. O întrebare;
4. O curiozitate.

4️⃣ Intrarea pe scenă. Foarte mult contează intrarea pe scenă. Este un mod de a capta asupra ta și la ceea ce urmează să vorbești.

5️⃣ Acordă întrebări. O tehnică pe care poți să o utilizezi pe tot parcursul discursului. Nu este necesar doar la început sau la final să adresezi întrebări către public. Poți să adresezi oricând o întrebare sau câteva întrebări.
Ca o idee poți pregăti întrebări chiar de acasă. Și anume, întrebări de rezervă.În caz că oamenii sunt plictisiți, îi vezi pasivi. Cu aceste întrebări începi să îi trezești.

6️⃣ Glume. Acestea au rol de a relaxa, de a detașa, de a memoriza informația. Când combini informația cu o glumă, creierul uman ține minte informația foarte ușor. Simplitatea și umorul sunt calitățile care te vor ajuta să fii memorabil în fața publicului tău. Dar tu ai vorbit vreodată în fața unui public ❓

În concluzie, acestea sunt câteva tehnici pe care le poți testa. Chiar îți recomand să testezi. Până nu testezi, nu poți să înțelegi care anume funcționează pentru tine sau în funcție de public.

👉 Urmărește video integral pe facebook.

Autor: Dercaci Viorelia

  Facebook   Youtube