Cursul de Public Speaking

Cursul de Public Speaking, o experiență provocatoare 

Ții minte când Nicoleta povestea despre feedbackul de după absolvire? Poți să îl citești aici.

Paula este una din absolventele cursului Professional Speaker Junior pentru adolescenți. Citește povestea ei cum a reușit să devină un orator plin de încredere.

Probabil una din cele mai frumoase și provocatoare experiențe din viața mea a fost cursul de Public Speaking. Despre acesta am aflat întâmplător, de pe rețelele de socializare. 

Am sunat, m-am informat. Și mi-a plăcut mult ceea ce am auzit. Mi s-a promis ca voi scapă de frica de a vorbi în fața unui public mare. Că voi învață să îmi structurez discursul astfel încât, în urma acestuia, să existe un impact puternic. Și multe alte lucruri cum ar fi: 

Ce fac atunci când nu sunt ascultat? 

Cum gesticulez cu mâinile?

Ce fac atunci când pierd firul discursului?

Cum îmi controlez emoțiile?

Părinții m-au susținut în tot acest timp.

Cel mai plăcut moment a fost sa aud fraza ”Suntem extrem de mândri de tine”, când am absolvit cursul și mi-au ascultat ultimul meu discurs. Pentru că, la urma urmei, există oare un sentiment mai plăcut decât atunci când le aducem un motiv de fericire persoanelor dragi?

Am ajuns să-mi îndeplinesc scopul! 

Țin minte ca îmi tremura groaznic vocea la prima lecție. Însă cu mult efort și o dorință arzătoare am ajuns la rezultate de neimaginat. Am ajuns să-mi îndeplinesc scopul! A fost o provocare pentru mine sa pot să-mi înving frica de a ține un discurs în fața unui număr mare de oameni. Dar datorită unui Om minunat, Viorelia Dercaci, frica mea a dispărut.

Am învățat că de emoții nu scăpăm. Pentru ca suntem oameni cu suflet și rațiune. Emoțiile trebuie gestionate corect. Nu a fost doar un simplu curs, în care am învățat să structurez un discurs astfel încât să trezească interesul publicului.

A fost mult mai mult.

Am învățat lucruri despre mine. De fapt, sunt o persoană curajoasă. Și dacă îmi doresc ceva foarte mult, obțin acest lucru. Unul din cele mai marcante discursuri pe care le-am avut, a fost despre o perioada grea din viața mea, despre care nu am avut curajul niciodată să vorbesc.

Doamna Viorelia Dercaci m-a susținut și m-a încurajat sa trec peste această barieră și în cele din urmă am reușit!  Pentru mine cursul de oratorie nu a fost doar o modalitate de a-mi perfecționa oratorul din mine. A fost o terapie pentru suflet, unde am reușit sa cunosc oameni cu povești la fel de complicate, dar interesante. Și cel mai important, am reușit sa mă descopăr pe mine.

Sa nu vă fie frică de necunoscut!

Exact asta m-a ajutat sa ajung acum aici, sa va spun povestea mea. Experimentează mereu ceva nou, învinge-ți fricile! E o adrenalină plăcută când faci ceva de care iți este frica. Dar rezultatul e și mai plăcut! Când realizezi că ai reușit să crești, ai aflat lucruri despre tine și că totul ține, de fapt, despre dorința de a încerca ceva nou și de a-ți învinge frica.

Ieși din zona de confort și vino chiar acum la curs dacă povestea ta e asemănătoare! 

Vezi mai multe detalii despre cursul de Public Speaking aici: junior.speaker.md

 

Autor: Paula Ioana Condrațchi, absolventă Professional Speaker Junior