Îți plac poveștile? Astăzi am pregătit una pentru tine. În ea nu vei găsi balauri sau zâne fermecate. Însă te asigur, mesajul, ca în orice poveste, va fi foarte util și pe înțelesul tău. 

A fost odată.

A fost odată ca niciodată un tărâm fermecat. Prin ce era el fermecat? Păi, imaginează-ți. Veneau acolo copii, care simțeau neîncredere, frică. Aveau emoții în fața unui public, de care nu prea știau cum să scape. Să vezi minunea! După ce treceau prin acest tărâm, copiii prindeau puteri și scăpau de temeri. Am putea spune că ei treceau printr-o școală de curaj. Și să mai vezi o minune. Dacă locațiile din povești: (în regatul îndepărtat; peste mări și țări) se nascocesc de prin străbuni, păi tărâmul despre care vorbesc eu, școala aceasta de curaj, e absolut reală.

Astăzi.

În termeni moderni, școala de curaj devine un curs profesional de oratorie. Pentru copii, acest proiect se numește Professional Speaker Junior. Fiecare copil primește o abordare individuală în programul în care se învață arta oratorică. E un curs foarte util pentru tineri, care reușește să dezghețe pe copiii închiși în sine. El oferă aripi de libertate copiilor și îi învață să se exprime fără frustrări și într-o manieră frumoasă. Poveste nu alta!

Părinții.

Absolvenții cursului Junior Speaker au numai un regret: că nu au știut mai devreme de acest curs minunat! Când sunt întrebați cum au venit la curs, majoritatea spun că s-au înscris datorită părinților. Suportul parental este foarte important la vârsta de inițiere a copilului. Un copil închis în sine uneori nu realizează despre problema pe care o are. Acest curs e o alternativă. E un leac din povești, care dă forță tânărului să arunce fricile la gunoi.
În nici într-un caz nu vreau să spun că un copil trebuie înscris cu forța la programul Professional Speaker Junior. Dar e de datoria părinților să le vorbească clar și răspicat când semnalează o problemă de exprimare sau de socializare în copiii lor. E de datoria părinților să îi ajute.

Cui sfătuim?

Când sunt întrebați cui ar sfătui acest curs, e minunat să-i vezi pe tineri cum vor să-i ajute pe oamenii la care țin cu adevărat. La Professional Speaker Junior se cultivă altruismul. Absolvenții dau sfat prietenilor, fraților, surorilor dragi să se înscrie la curs. Ei știu cât sunt de utile aceste lecții de curaj și oratorie.

Aproapelui tău îi dorești cea mai bună ofertă și calitate.

Mentori și metamorfoză.

Absolvenții noștri, căci deja sunt de-ai noștri, cu sufletul la gură vorbesc despre mentorii cursului. Cu zâmbetul pe buze, cu ochii entuziasmați, ei descriu suportul pe care l-au primit la program. E vorba despre o metamorfoză. O comparație bruscă ce-mi vine în cap pentru participanții la curs e omida și fluturele.

Dacă la început te târăști pe brânci ca o omidă când încerci să te exprimi în fața unui public, păi la sfârșitul cursului ai aripi de fluture și scuturi toate fricile de pe tine.

Acționează!

Dacă te-ai săturat de ascultat povești, începe să le creezi. Astăzi, ca părinte, poți oferi copilului tău mai mult. În loc de a-i relata un basm, îl poți face pe el personaj de poveste. O poveste pe care el, copilul, o va crea singur, cu suportul mentorilor de la Professional Speaker Junior. O poveste pe care el, absolventul, o va spune cu fală tuturor, fără să-i mai fie frică de publicul care îl ascultă.

Și-am încălecat pe-o șa, și v-am spus poveste-așa

P.S. Minunile pe care le-am enumerat mai sus sunt valabile și pentru adulți. Dar asta e o altă poveste.

P.S. vine de la Professional Speaker.

Autor: Cătălin Bărbău