nu contează

Te salut. Sunt Alexandra și vreau să-ți recomand o carte extraordinară – “De la Grădinar la Business Coach” de Lorand Soares Szasz.

E o carte ca dimensiune mică, dar extrem de utilă și practică. Nu mi-a luat mult timp să o citesc cu atenție. În această carte sunt prezentate 9 principii practice pentru o creștere accelerată în carieră. Aceste princiipii sunt scrise de autor pe parcursul vieții sale și sunt niste principii funcționale, ușor aplicabile.

Nu contează de unde vii, contează încotro te duci!

Deci eu nu cred că dacă pornim de la țară dintr-o familie săracă, succesul nu e pentru noi. Poți să lucrezi la pământ, în sat. Dar dacă vrei să obții ceea ce îți dorești atunci asta la sigur se realizează prin încrederea în tine.

Pentru A AVEA, trebuie să SĂ FACEM, iar pentru a face, trebuie SĂ FIM!

Nu este normal doar să credem – trebuie și să muncim pentru a ne atinge țelul. Mi-a plăcut mult cum Lorand a expus această formulă a succesului.

Dă 100% în tot ceea ce faci, indiferent ce faci!

Un alt principiu pentru a ajunge la succes care m-a intrigat – este principiul dedicării. Dacă dorești să devii cel mai bun părinte sau cel mai bun în domeniul tău trebuie să te dedici 100%. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să petreci 24/24 la locul de muncă sau cu copilul. Asta ar însemna că acele ore care sunt pentru muncă sau pentru copil să dai tot cei mai bun din tine.

Indiferent ce drum alegi în viață, există întotdeauna cineva care să îți spună că ai greșit.

Nu trebuie să ascultăm așa-zisele sfaturi ale altor persoane, ci să facem cu adevărat ceea ce ne dorim. Fiindcă noi suntem persoanele care știm mai bine dacă putem sau nu. Aici mi-a placut mult exemplu cu liftul: dacă cineva te trage cu liftul în jos, renunță la așa oameni. Iar cu oamenii care te ridică – discută, pentru că ei îți vor bine. Și eu cred că în această viață depinde foarte mult de educația de acasă, prin care poți arăta un comportament exemplar.

În concluzie, pot spune că nu contează de unde vii, din sat sau din oraș, de la pământ sau de la
construcție. Contează cel mai mult în viață să-ți îndeplinești scopurile pe care le ai. Ca, într-un final,
să ai succes și tot ceea ce-ți dorești cel mai mult.

Am rămas foarte impresionată de această carte, iar acele 9 principii scrise de Lorand Soares Szasz mă vor ajuta în dezvoltarea mea și pentru a-mi atinge scopurile!

Autor: Alexandra Draguțan

Manager vânzări, Professional Speaker