designer

Bună, numele meu este Doina. Activez în cadrul companiei Professional Speaker în calitate de designer graphic. Sunt studentă la Universitatea Tehnică din Moldova, facultatea – Marketing și Logistică. Membră de 3 ani în cadrul clubului internațional de oratorie și leadership – Toastmasters.  

Am ajuns aici după ce am hotărât să îmi schimb profesia și să fac ceea ce îmi place cu adevărat – să desenez. 

Prima mea profesie este asistentă medicală, am activat în acest domeniu timp de 6 ani. Iar cu 1 an in urmă am hotărît că a sosit momentul să fac o schimbare și am ales să fac ceeea ce mă motivează și îmi place cu adevărat. 

La 1 an distanță de când am hotărât să îmi schimb profesia pot spune cu siguranță că atunci când faci ceea ce îți place cu adevărat, acest lucru te înspiră și te motivează. 

Încă de prin clasa a 5-a eu am hotărât că voi fi designer, inițial designer vestimentar, chiar am și desenat un șir de schițe cu haine diferite modele, inventate de mine. Mai apoi prin clasa a 7-a am zis că eu vreau sa devin designer de interior, începusem să desenez scheme de case, apartamente, decoruri, testam toate ideile mele cu mobila și decorurile care le aveam acasă. Când eram clasa a 9-a îmi doream să devin arhitector și chiar pe ideia asta am mers până în clipa în care am absolvit liceul, doar că pe ultima sută de metri înainte să merg să depun actele la insistența rudelor a prietenilor și părinților am cedat și am depus actele la Colegiul de medicină. 

Au urmat ani de studii, ani in care am îndrăgit medicina, am descoperit că îmi place să ajut oameni și că primesc o satisfacție enormă când știu că datorită contribuției mele pot să ușurez starea oamenilor.

Toate bune și frumoase, timpul trecea, munceam dar în tot acest amalgam de evenimente simțeam că ceva lipsește. Indiferent de succesele și progresele care le aveam sufletul meu nu era suficient de împlinit, parcă ceva lipsea.

In 2020, la început de pandemie atunci când am rămas izolați fiecare în casele lor, m-am pomenit pentru prima dată, după mulți ani, eu cu mine însămi și atunci am înțeles ce mă frământa cu adevărat, era vorba despre conștiința mea. Nu regretam pentru că am ales medicina, nici pentru că i-am dedicat ei aproapte 9 ani din viața mea ci pentru că  mi-am trădat visul, visul care l-am avut din totdeauna, să devin designer și nu conta de care.

Atunci am hotărât ca ajunge să amân și să sabotez aceasta dorintă. 

Și nu în zadar se zice: cere și ți se va da, caută și ai să găsești. Am început să caut soluții și oportunități, am întâlnit oameni care au susținut intenția mea și m-au încurajat să o realizez. Oameni care au avut încredere în mine că am să reușesc și mi-au oferit șansa și mediul unde am putut să aplic în practică ceea ce învățam, oameni care m-au încurajat, m-au ajutat și mi-au apreciat creativitatea mea. Este vorba de Ilie și Viorelia Dercaci, cărora le sunt recunoscătoare.

Dacă aveți în gând că vreți să faceți altceva decât faceți la moment, dacă în fiecare dimineață când vă treziți vă spuneți “din nou la muncă…asa nu vreau”, dacă ceea ce faceți vă aduce doar bani dar satisfacție și împlinire sufletească nu, atunci nu ezitați prea mult și începeți chiar de azi să faceți schimbarea! 

 

Autor: Doina Morari

Graphic Designer, Professional Speaker