Oare asta e ceea ce vreau

Oare asta îmi doresc? – o întrebare pe care deseori o ignorăm. Însă ce bine ne-ar prinde să o adresăm mai des! 
Astăzi vreau să ți-o prezint pe Nicoleta, o colegă relativ nouă în echipa noastră, dar povestea căreia m-a surprins și m-a inspirat. Te las să-i vezi mai jos povestea, spusă chiar cu propriile ei cuvinte. 

Salutare, dragi prieteni! Eu mă numesc Nicoleta și fac parte din echipa Professional Speaker. Vreau să vă povestesc o mică  experiență, pe care sper să o citiți cu interes.

Sunt căsătorită, mamă a doi pici minunați. Acum 4 luni, eram o femeie casnică, cu capul în rețete culinare și grijă nelimitată față de copii. Uneori mă trezeam dimineața și mă întrebam:

Oare asta îmi doresc?

Oare asta este ceea ce am vrut sa fiu?

Răspunsul care mi-a venit în cap în acel moment a fost cauza acțiunilor care m-au adus către o altă gândire. În cel mai scurt timp, mi-am anexat CV-ul în mai multe anunțuri cu posturi vacante, pentru a găsi un job cât mai repede posibil.

După câteva zile, am fost invitată la o convorbire într-o companie de dezvoltare personală.
Nu aveam nici măcar cea mai mică idee ce mă așteaptă! Eram sigură că o să trec cu brio acel interviu.

Așa și a fost!

În scurt timp după interviu, am fost acceptată pentru o perioadă de probă.

Ceea ce a urmat a fost foarte interesant. În două săptămâni, am citit atâtea cărți, cât nu am citit în ultimii zece ani. Știu că sună banal, dar ăsta e adevărul. Ce mai poate face o femeie casnică, decât să gătească și să -și facă prea multe griji pentru copii?

În următoarea lună, am asistat la câteva traininguri de dezvoltare personală livrate de compania unde activam. În mintea mea a început o revoluție. Am înțeles ca gândurile  și convingerile pe care le aveam deja în capul meu nu se sincronizau cu ceea ce vine din exterior.

În rezultat, au apărut emoțiile și frustrările. Îmi dădeam întrebarea:

Cum am ajuns atât de înapoiată și nu m-am gândit ca pot exista și alte idei, convingeri?

Si pentru ca sunt de fel mai ambițioasă, am început să citesc mai mult, să înțeleg cum este formată lumea din jurul meu.

Înțeleg perfect cât este de dificil să ne facem timp pentru a citi mai mult. În special mămicilor cu pici mici. Dar dacă e sa oferi măcar 20 minute zilnic cărții, asta ne va asigura o gândire sănătoasă noua și copiilor noștri. Daca dorești să schimbi lumea din jurul tău, începe de la tine.

Analizând mai multe idei din cărțile citite, am înțeles cum pot să îmi îmbunătățesc calitatea vieții și relațiile cu cei din jur. Ba chiar mai mult, îți poți schimba și viața în cea mai frumoasă direcție.

Posibil dezvoltarea personală este un proces mai lung, care durează. Lent, dar constant, vei începe să deosebești propriile gânduri și viziuni despre lume si oameni de cele aflate din cărți. O sa începi să înțelegi nuanțe importante.

Dacă e să-mi amintesc la câte întrebări căutam răspuns…

Acum cu siguranță multe din ele le-am și uitat. În  fiecare zi, aflând ceva nou, fie din cărți, fie din traininguri, am înțeles că cea mai bună investiție este investiția în sine. Nimeni și nimic nu mă poate motiva mai bine decât cunoștințele acumulate și succesul celor de la care  învăț zi de zi.

O zic cu toată încrederea și știu că încă mai am foarte mult de învățat, dar știu ca sunt lângă oamenii de care am nevoie.

Fac parte din cea mai tare echipă cu oameni deștepți!

Și acest fapt îmi dă curaj și încredere într-un viitor mai bun. Aici, la noi acasă!

Dragi prieteni, recomand cu toata inima să citiți mai mult. Să mergeți la traininguri de dezvoltare, să comunicați, pentru că cheia succesului este comunicarea.

Vă doresc o dezvoltare frumoasă!

 

Autor: Nicoleta Guzun

Manager vânzări, Professional Speaker