Într-o zi strălucitoare de toamnă, mai exact, 24 septembrie 2023, Chișinăul a fost martorul unui eveniment grandios și emoționant: CHIȘINĂU BIG HEARTS MARATHON. Printre participanții pasionați, ai putut observa o echipă de „oratori neprihăniți” pe tricourile cărora scria mândru „Professional Speaker”. Ei sunt pasionați de contribuția pozitivă și cu impact în societate, de aceea nu au putut să evite un Maraton ce împărtășește aceleași obiective.

Faceți cunoștință cu alergătorii:

Irina Cheptene, alergător pe distanța de 10 km. Motto – „Orice realizare începe cu decizia de a încerca.”
Cătălin Bărbău, alergător pe distanța de 42 km (a alergat 10, biletul nu era potrivit😆). Motto – „Tot ce se face se face spre bine.”
Ilie Dercaci, alergător pe distanța 21 km. Motto – „Inspirație cu Integritate

Cei 3 membri ai echipei au venit la startul cursei cu zâmbete pe fețe și inimile pline de pasiune. Fiecare dintre ei a ales o distanță care îi corespunde cel mai bine, după propriile forțe și obiective stabilite.

Afară nu părea foarte cald (la început, după jumătate de traseu te simțeai ca în cuptor😅), se auzea muzică la fiecare colț și susținători, care prin încurajările lor îi motivau pe concurenți să mai facă rost de energie. 

Însă CHIȘINĂU BIG HEARTS MARATHON nu a fost doar despre alergare. Astfel fiecare concurent menționat mai sus și-a trăit propria poveste, cu lecții, impresii și concluzii personale.

Stai să-ți povestesc.

Povestea Irinei

Irina, de câțiva anișori visa să participe la Maraton. Ea adoră senzația de libertate și bucurie pe care i le oferă alergarea. S-a înscris la Maraton pentru a-și depăși limitele și a-și demonstra că poate face lucruri pe care le crede imposibile.
În timpul Maratonului o puteai vedea zâmbind și încurajându-i pe cei din jur să nu se dea bătuți.

Când am întrebat-o cum a fost la CHIȘINĂU BIG HEARTS MARATHON, și ce lecții i-a oferit acesta, Irina mi-a răspuns:

„Un amalgam de emoții: de la oboseală și mușchi încordați la o mare bucurie și satisfacție pentru că am reușit să înfrunt această provocare și să ajung la linia de sosire.

Am învățat că pot face față unei provocări și că am o forță interioară de care nu eram conștientă anterior. Mă simt mândră și împlinită știind că mi-am îndeplinit o dorință și că am făcut parte dintr-un eveniment cu o comunitate dedicată și entuziastă de alergători.”

Povestea lui Cătălin

Cătălin a venit la Maraton foarte sceptic. S-a înscris fiind motivat de spiritul echipei, dar nu împărtășea un entuziasm vădit pentru alergat. Însă mare i-a fost mirarea când a trecut de linia de start. Acea atmosferă, acei câteva mii de oameni care aleargă lângă tine, cu tine, și-au făcut efectul la maxim. Pe întreg traseul Cătălin se minuna de muzica inclusă pe itinerar, ansambluri de dans, oameni cu pancarte ce susțin alergătorii. A fost o activitate în care a simțit ce înseamnă să faci ceva din plăcere. Și și-a dat seama de acest lucru când a trecut linia de final și a uitat să-și ia medalia cuvenită. (Peste ceva timp s-a întors pe traseu și a mai trecut odată linia de final ca să-și poată lua medalia😅)

„Acum îi înțeleg pe oamenii care se înscriu la Maraton. La început îmi spuneam [de parcă nu pot alerga în jurul casei, pe stadion, de ce să vin la CHIȘINĂU BIG HEARTS MARATHON?] Acum când am trăit aceste senzații știu sigur ce să răspund oamenilor care împărtășesc aceeași opinie. Maratonul nu e numai despre alergat, e despre senzații, atmosferă, oameni dornici de autodepășire înmulțit cu 100.”

Povestea lui Ilie

În cazul lui Ilie alergarea e deja mod de viață. Aproape în fiecare dimineață îl poți vedea făcând cercuri în jurul lacului Valea Trandafirirlor și încărcându-se cu energie. La Maraton a participat pentru a 4-a oară. A acceptat provocarea cu lejeritate. Ne-a chemat pe toți cu el acolo. Dacă nu participăm, măcar să ținem pumnii pentru alergători. Spune că alergatul e despre antreprenori. Te întrebi în ce sens?

„Atât într-o afacere cât și într-o competiție de alergare există o sursă de energie finită. Atât în afacere cât și în alergare există un scop, sau câteva scopuri în același timp. Și tu, ca lider trebuie să cunoști cât de bine să împarți sursele de energie pentru a-ți atinge obiectivele în ceea ce ți-ai propus. Dacă alergi cu prea multă forță și viteză la început, din cauza oboselii, poți să nu mai ajungi la final. În afaceri e același lucru.”

CHIȘINĂU BIG HEARTS MARATHON a fost mai mult decât o cursă. A fost un eveniment care a adus împreună oameni din toate colțurile lumii, cu scopul de a produce o schimbare promovând un mod sănătos de viață.

La finalul cursei, membrii echipei “Professional Speaker” au fost cu adevărat epuizați, dar au fost și plini de bucurie și satisfacție. De una însă sunt siguri : Alergăm și la anu!
Deja am convins mai mulți membri ai echipei Professional Speaker să ni se alăture. Așa că la anu’ așteaptă gânduri de la mai multe persoane într-un articol asemănător cu ce am învățat noi de la CHISINAU BIG HEARTS MARATHON.

P.S. dacă vrei să știi și timpul în care s-au încadrat colegii noștri, să știi că deja s-au afișat rezultatele la CHIȘINĂU BIG HEARTS MARATHON. 

În orice caz, să știi că avem 3 campioni !!!

Cum depășești frica vorbitului în public? Cum îți ajuți copilul să depășească frica vorbitului în public?