9 pași prin care devii mai DISCIPLINAT

9 pași prin care devii mai DISCIPLINAT

Eschil (525-456 î.Hr.)

Disciplina este izvorul succesului” – Eschil

Cu toții am auzit măcar o dată cuvântul disciplinat. Disciplina este esențială dacă vrei să reușești ceva anume sau să mergi pe o cale bine definită. De aceea, dorința să devii disciplinat, chiar dacă e în faza începătoare, arată un prim semn că te gândești să îți îndrepți viața. Viața trăită în disciplină are sens.
Un om bine ordonat spiritual este și un om bine disciplinat profesional și sentimental. Are mereu gânduri clare cu viața lui. Intenția de a fi sănătos, de a fi expert într-un domeniu. Oamenii disciplinați știu ce vor. Ideile și dorințele lor nu se schimbă și nu sunt atrase de lucrurile strălucitoare ce le ies în cale. Se axează cu încredre pe acel drum și culeg rodul care se află la capătul lui.
Ai obiective de atins? Îți faci planuri dar, îți lipsește DISCIPLINA? Șansele tale de a realiza ceea ce îți dorești, sunt minime.

9 pași prin care devii mai DISCIPLINAT

9 pași prin care poți deveni mai disciplinat

1. Notează obiectivele. Dacă vei scrie ce anume îți dorești să realizezi, indiferent dacă este vorba de viața profesională sau de cea personală, acestea vor deveni mai concrete și mai realizabile.

2. Scapă mai întâi de sarcinile mai dificile. Dacă vei încerca să realizezi mai întâi sarcinile mai grele, te vei simți mai liber.
3. Trezește-te mai devreme. Dacă te trezești mai devreme decât de obicei cu siguranță, vei fi mai productiv. Iar dacă te gândești că o să te simți obosit, culcă-te mai devreme. Vei observa imediat diferența.
4. Prioritizează sarcinile. Este important să îți cunoști prioritățile și să te concentrezi asupra lucrurilor cu adevărat importante. Stabilește care dintre sarcini sunt urgente și care pot fi amânate.
5. Vizualizează atingerea obiectivului. Vizualizează și imaginează-ți cum va fi când îți vei atinge obiectivul și vei descoperi că este mai ușor să ajungi în punctul dorit.
6. Identifică activitățile care îți irosesc timpul. Fie că ne place sau nu, fiecare avem tendința de a pierde timpul,  pentru lucruri inutile. Identifică activitățile care îți mănâncă timpul și încearcă să le reduci sau să le elimini.
7. Stabilește anumite intervale de timp pentru verificarea emailului / conturilor de pe rețelele de socializare. Fie că realizezi sau nu, probabil că pierzi mult timp în fiecare zi verificând căsuța poștală sau News Feed-ul de pe Facebook. Stabilește un interval de timp în care să te concentrezi asupra muncii. Rezistă tentației de a privi asupra rețelelor de socializare.
8. Monitorizează timpul. Este important să știi cum să îți folosești timpul. În ce condiții ai tendința să îl irosești. Astfel poți renunța la activitățile inutile.
9. Stabilește limite rezonabile. Nu este indicat să îți umpli toată agenda cu proiecte și activități. Stabilește niște obiective, astfel încât să te poți bucura și de timp liber.
În concluzie, fii DISCIPLINAT! Știu, nu este deloc ușor să devii disciplinat, să fii constant și să faci lucrurile corect. Totuși, cum începi să aplici acești pași, cu siguranță vei simți că merită și vei continua și pe viitor.

Tu ce unelte folosești pentru a deveni o persoană disciplinată?

9 pași prin care devii mai DISCIPLINAT

Strișca Constanța

Copywriter, Professional SpeakerÎncrederea nu se cumpără, se câștigă!Încrederea nu se cumpără, se câștigă!TikTok