Cum comunici mai eficient cu persoana dragă?

Familia este un moment la care fiecare trebuie să acorde timp, atenție, energie ca să reușească să construiască un neam de succes. Pentru acesta este nevoie să studiem, să ne dezvoltăm. Să credem că poate să fie o familie nu doar de succes dar, și o familie fericită. Acesta este obiectivul fiecăruia din noi.
Câteva lucruri importante pe care trebuie să le facă un cuplu:
⚜️ Comunicare. În general, este necesară comunicarea. Este factorul care ne determină să creăm dragoste și să oferim timp însăși familiei noastre. În momentul care, în cuplu se comunică, acest timp este alocat familiei, cuplului. Comunică pe subiecte care sunt relevante și dinamice, vesele. Doar așa, crește dragostea și relația începe să înflorească.
⚜️ Ascultarea. Când unul din parteneri spune ceva, trebuie să îl asculți 100%. Nu trebuie să stai în telefon, la televizor. Dar, să fii conectat la discuție. Chiar să adresezi și întrebări. Să îți expui pe alocuri părerea. Să dai importanță la ceea ce spune.
⚜️ Divizarea rolurilor. Cheia succesului este, să divizezi clar rolurile. Rolul de părinte, de soț, de partener de business. Lucrul pe care e necesar să îl faci, să nu fie divizat per ansamblu. Dar, să fie divizat după spațiu, chiar și timp. La job, vorbește despre job, acasă vorbește doar despre voi, familie. Nu aduce problemele de la job acasă și invers de acasă la job.
⚜️ Dezvoltarea. Foarte mult contează comunicarea pe care o ai. Să aibă și un rol de a vedea cum crești sau te dezvolți. E necesar să vă dezvoltați ambii, fie că profesional, fie legat de relația de cuplu. Îți recomand, atunci când duci o discuție despre un eveniment, punctul final pe care îl tinzi să îl faci este, să scoți o concluzie sau ce lecție ai învățat. Astfel, unul de la altul ne învățăm.
⚜️ Ce își dorește? Foarte mult contează, tu ca partener să îți răspunzi la întrebarea: ce își dorește ca să fie fericit? Fă o pauză. Ia-ți timp și analizează din trecut, ce ai făcut tu din ce și-a dorit partenerul. Tu ai realizat și el purșisimplu era fericit. Sunt lucruri simple. Foarte simple. Doar că, noi nu le dăm importanță, pentru că sunt alte probleme mai importante. Uneori poate să fie: să îi aloci timp ca să comunici și să asculți, altă dată să oferi un cadou.
Fă o listă de lucruri care știi că îi place. Planificăle în agendă. Făle săptămânal. Dăle importanță celor lucruri pe care le faceți, așa ca să înțelegi că aceasta este importat pentru cuplul vostru. Pentru comunicarea voastră, care trebuie să fie cât mai plăcută și frumoasă.
⚜️ Alocă timp. Orice partener, are nevoie de timp pentru el. Trebuie să organizezi timpul așa ca, el să se simtă sigur și să simtă că poate să își ia acel timp pentru el.
⚜️ Emoții pozitive. Comunicarea trebuie să fie încărcată cu emoție și energie pozitivă. Să nu criticăm fiecare idee pe care o spune dar, să oferim acea energie, dispoziție pozitivă. Să contribuim și noi cu umor, poate chiar cu o glumă, cu un acord, o stare de bine.
Unul se expune, al doilea ascultă. După care celălalt se expune, altul ascultă și subiectele care sunt discutate, încărcate cu emoții pozitive. În momentul acesta se creează o emoție care se numește DRAGOSTE. De fapt,  trebuie să fie cultivată. Pe scurt, în mare parte tot ce înseamnă relație de cuplu, nu este ceva care, există doar dragostea și gata. Pe baza asta noi ne axăm. Nu este adevărat!
Oricare relație, toată viața lucrată, cultivată prin comunicare, prin ceea ce noi simțim din adâncul inimii, este necesară. Prin oferirea de inspirație. Ca într-un final ea să fie așa cum ne dorim noi. Dacă la un moment dat nu este așa cum ne dorim, întreabă-te: de ce? Ce trebuie să fac ca să fie o relație frumoasă, pozitivă mereu? Să fie așa cum îmi doresc cu ADEVĂRAT!

Cum comunici mai eficient cu persoana dragă?

Ilie Dercaci

Business Trainer

                                                                      Cum depășim frica de a privi publicul în ochi?   Cum depășim frica de a privi publicul în ochi?   Cum depășim frica de a privi publicul în ochi?