Perioada de inducție

A fost oare grea perioada de inducției?

Perioada de inducție este cheia productivității.

Atunci când aplici la un job nou, îndeosebi dacă este primul, ai multe emoții. Te tot întrebi: Cum o să fie? Mă voi încadra ușor în colectiv sau nu? Mă voi descurca cu toate sarcinile?

Vreau să împărtășesc povestea mea, perioada de inducție în cadrul companiei Professional Speaker. O poveste care nu o voi uita curând.

Când eram mai mică aveam un vis, ca primul meu job să fie într-o companie care promovează aceleași valori pe care le am și eu: respect, disciplină, ambiție, susținere și contribuție.

Un loc unde toți sunt în continuă dezvoltare, lucrul să fie făcut din plăcere, încât nici nu observi cum zboară timpul. 

Și iată că asta s-a și întâmplat

Mă duc cu energie, vin cu energie. Timpul trece fără necesitatea de a mă uita la oră.

În momentul în care dna Viorelia mi-a spus “avem nevoie de așa oameni ca tine în echipă”. M-am interesat de de  această ofertă. Și iată că sunt aici, savurând fiecare moment.

Colegii din companie

Sunt acei oameni care te inspiră să dai 100% din ceea ce poți, să-ți faci lucrul până la capăt, să ai succes, se stimulează reciproc. De fapt cel mai important este că știu cum să redea o atmosferă prietenoasă și sănătoasă.

În aceste două săptămâni de probă am înțeles că este posibil să te dezvolți mai repede decât ai putea crede. Am învățat cum să îmi gestionez timpul în așa mod încât să fiu mai eficientă și productivă. Iar cel mai mai important este că am început să prețuiesc timpul.

Autodepășirea

Faptul că te autodepășești este adevărat, pentru că atunci când am venit în prima zi mi s-a spus “aici o să te dezvolți cu viteza pe care nici nu îți poți imagina “, primești atât de multă informație încât ai zice că viața pe care o aveai înainte era haotică și nu atât de interesantă. Odată ce studiezi materialele oferite, lucrurile încep să se aranjeze, și să înțelegi ce se întâmplă în jurul tău.

Curiozitatea este cheia productivității, cu cât ești mai curios cu atât îți place ceea ce faci. Iar când o faci din plăcere totul se dă foarte ușor, și din aceasta se naște pasiunea pe care toți o căutăm. 

În concluzie, vreau să spun că timpul pe care l-am petrecut în această companie a fost extraordinar și deși nu am o experiență mare de lucru în spate. Iar pe voi vă îndemn, să fiți curioși și totul va fi mai ușor!

Dediu Cristina

Dediu Cristina