Experiențele împreună

Experiențele oamenilor din jurul nostru ne ajută să evoluăm. Însă pentru a ne cunoaște mai bine ca echipă și a beneficia de experiențele noastre, avem nevoie să facem lucruri împreună. Acest lucru pentru noi, cei din echipa Professional Speaker, înseamnă să ne adună în mod regulat la teambuilding-uri. 

În utima duminică din mai, ne-am organizat o nouă sesiune de teambuinding. Am petrecut-o foarte interesant, iar pentru mine a fost ceva cu totul nou. De ce? Pentru că am învățat să tragem din arme la tirul din Clubul Sportiv al Armatei Naționale. Mi-am cunoscut (a câta oară!) colegii cu care lucrez cot la cot din noi perspective. Dar mai mult ca atât, m-am cunoscut pe mine din interior. Să ții o armă în mână este o mare responsabilitate, să știi! Nu e ca în filme, nici ca la război. Ai nevoie de o stare de calm interior și focus pe tine pentru a ținti unde ți-ai propus. Șiii… pot să mă laud? Am nimerit în centrul țintei de câteva ori, ceea ce este mult peste așteptările mele. 

Aș fi putut să-ți povestesc jurnalistic – succint și obiectiv – despre toată această experiență. Însă nu ar mai fi interesant. În schimb, mai jos poți vedea și impresiile celor din echipă. Chiar dacă pe unii deja ne cunoști din articole anterioare, sper să îți fac poftă de experiențe noi, fie pentru tine, fie pentru echipa ta.

Ilie Dercaci, director și co-fondator Professional Speaker

Am realizat 2 concluzii importante. Atunci când ții arma în mână, în funcție de cât de mult ea se mișcă, îți arată cât de echilibrat emoțional ești în interiorul tău. Și a doua concluzie – pentru a trage cu succes, e necesar să fii relaxat 99% din proces. Astfel e și în viață. Când realizezi un proiect care îți place, contează să-ți organizezi timpul așa ca să fii relaxat și să primești plăcere din întreg procesul lucrului, nu doar în ultima secundă. 

Angela Izbaș, manager marketing 

O echipă funcționează perfect atunci când se cunoaște mai bine. 

La Teambuildingul pe care l-am avut recent am mai înțeles încă odată că fac parte dintr-o echipă minunată. Pentru aceasta mulțumim liderului nostru – Ilie Dercaci. De ce spun că e o echipă minunată? Pentru că am alături persoane ce vor să se dezvolte și să obțină rezultate frumoase. 

Doina Morari, designer grafic 

Am avut parte de o experiență nouă și unică alături de echipa Professional Speaker. 

A fost o adevărată provocare sa trag din armă. Am ieșit din zona mea de confort, am primit o doză bună de adrenalină. Și am învățat că în orice proces de activitate, contează foarte mult tehnica și să mă concentrez pe acțiunile pe care le fac. Când ești în armonie și echilibru cu tine însăți, este mult mai ușor să-ți atingi obiectivele. 

Nicoleta Guzun, manager vânzări 

Recent am avut oportunitatea de a participa la o excursie la tirul Clubului Sportiv al Armatei Naționale. Împreună cu echipa, în cadrul unui teambuilding, am făcut cunoștință cu mai multe arme, din care am încercat să tragem. Această mică provocare m-a facut să înțeleg ceva foarte relevant pentru mine. Oricât de mult te-ai focusa pe țintă, dacă nu ai o stare emoțională echilibrată, atunci nici rezultatul nu va fi pe măsură. Mi-am învățat lecția. Și le mulțumesc tuturor pentru experiențele plăcute! 

Doina Adam, asistent de director 

Primul job, prima experiență practică în domeniu și primul teambuilding. În acest context, să zic că a fost emoționant e puțin spus. A fost curios să redescopăr echipa și din altă perspectivă decât cea profesionistă, din cadrul jobului. Am rămas fascinantă să observ spiritul de echipă care persistă între colegi și sunt mândră că fac parte din această echipă. 

Concluzia îți aparține. Eu mi-am reconfirmat un lucru: am în jurul meu persoane fenomenale și în care pot avea încredere. Deși suntem diferiți, tocmai asta ne completează. Și ne unesc experiențele comune, alături de un scop bine definit.

Sigur că puteți să vă cunoașteți prin multe activități – teambuilding, seminare, seri de film… orice vă sugerează imaginația. Pentru că dacă vrei să ai o echipă funcțională și puternică, te îndemn să vă construiți experiențele cele mai frumoase împreună!