Limbile străine

Limbile străine sunt o parte din viața noastră cotidiană. Tendința de a cunoaște cât mai multe limbi străine nu este întâmplătoare. Dar de unde vine această necesitate? De ce este atât de important să cunoaștem și alte limbi? Răspunsul la aceste întrebări îl vedeți în articolul de mai jos, scris în colaborare cu Oratorica

Limbile străine: cât sunt de importante?

În ultima perioada tot mai mult ia amploare fenomenul de globalizare. Odată cu ascensiunea internetului, lucrurile au tendința să devină universale. Iar în momentul în care vrei să afli ce se petrece la celălalt capăt de glob, e suficient să dai doar câteva clickuri și ai informația în față. Timpurile când nu știam ce se petrece în țările vecine sau pe alte continente sunt demult apuse.

Cu toate acestea, există un lucru de care depinde incontestabil accesul la informația din întreaga lume. Nu toată informația de pe internet este în limba română. Singura soluție este cea de a cunoaște limbile străine de circulație internațională, pentru a înțelege cu adevărat și a fi la curent cu lucrurile la nivel mondial. Printre aceste limbi se numără engleza, spaniola, germana, franceza, italiana și rusa.

Așadar, este accesul la informație unicul avantaj care îl are cunoașterea limbilor străine sau mai sunt și altele? Și este totuși cunoașterea unei limbi străine importantă sau nu?

Haideți să vedem împreună ce avantaje identificăm, iar la sfârșit ne vom face concluzii.

1. Dezvoltarea creierului

Creierul uman, pentru a se dezvolta, are nevoie continuă de stimulenți. Ori de câte ori învățăm ceva nou, inclusiv o limbă străină, centrii de limbaj din creierul nostru se dezvoltă.

2. Dezvoltarea atenției

Oamenii care învață sau vorbesc o limbă străină își sporesc atenția. Anume faptul că trebuie să se concentreze mai mult când vorbesc o limbă străină, ei analizează și să aleg care cuvânt este mai potrivit pentru un anumit context. După o perioadă acest proces devine automat.

3. Oportunități de job

Cunoașterea unei limbi străine deschide oportunități cu totul noi. Posibilitățile sunt infinit mai multe pentru un post de muncă de succes când adaugi în CV una sau mai multe limbi străine vorbite.

4. Călătorii

Dacă ești pasionat de călătorii, atunci cu siguranță vei descoperi ce avantaj enorm îți oferă cunoașterea unei limbi străine sau, mai mult de atât, cunoașterea limbii native a țării în care pleci. Astfel poți descoperi și intra cu adevărat în cultura acelei țări. Iar după o călătorie, vii acasă nu doar cu locuri faine vizitate, ci și cu o sumedenie cunoștințe de cultură generală.

5. Acces la informație

Deși am menționat la început, e important să punem și acest avantaj pe listă. Atunci când cunoști o limbă străină, percepi informația cu totul altfel. Ai acces la informații care sunt scrise exact din inima evenimentelor internaționale.

6. Discursul public

Îți dai seama cum e să susții un discurs public într-o limbă străină? Ei, dar în momentul în care reușești să o faci, cu siguranță stârnești admirație. Însă și mai mult – realizezi cât de mult ai evoluat! Prin discursul public într-o limbă străină poți comunica informații unei audiențe cu totul noi, care cu siguranță va aprecia efortul și dorința ta de a comunica cu ei fără traducător.

După cum vezi, avantajele sunt destul de multe, cele enumerate de noi fiind doar câteva dintre ele.

Cu această ocazie putem să îți recomandăm Centrul de limbi străine Oratorica, care oferă cursuri de engleză în Chișinău, cât și în Bălți, precum și în regim online. Ei ocupă primul loc în ratingul școlilor de limbi străine conform guidelang.md, iar pe recenzii.md are cele mai bune feedback-uri din partea studenților. De aceea ți-i putem recomanda cu încredere.

Pentru a te înscrie la un test gratuit sau la orice curs, accesează Oratorica.md sau scrie-le direct pe Facebook sau Instagram.

O limbă străină îți deschide noi uși. Nu lăsa oportunitățile de azi să zboare departe. Profită de ele chiar acum!