TOP 8 Cărți de Public Speaking

Salutare, dragă cititor. Astăzi am decis că cele mai bune sfaturi le găsim singuri. Astfel, am cotrobăit prin biblioteca Professional Speaker și am adunat pentru tine top 8 Cărți de Public Speaking. Deschide lista de must-read și notează titlurile. Când nu reușești să vii la cursul nostru de Public Speaking, poți strânge ceva teorie și din cărțile noastre. 

P.S Îți voi recomanda sursele pe care le avem și noi. cărți adunate de întreaga echipă, toate utile în felul lor.

1. Cum să vorbim în public de Dale Carnegie.

Dale Carnegie este unul din mastodonții literaturii de autodezvoltare.
E cunoscut în special pentru cartea
Cum să câștigi prieteni și să influențezi oameni. Însă înainte de lansarea acestui bestseller, Dale Carnegie scoate o carte neobservată ce purta numele Public Speaking: a Practical Course for Business Men. Mai târziu, după moartea autorului, soția lui – Dorothy Carnegie decide să reediteze primele cărți pentru publicul proaspăt.
Asta e istoria cărții propriu-zise. E o clasică a manualelor de oratorie. Regulile și sfaturile descrise în carte vin tocmai de la 1912. Metodele descrise erau folosite de Dale Carnegie în cadrul cursurilor de self development pe care le organiza. Peste 500 000 de oameni au devenit mai buni cu ajutorul acestor cursuri.

Cartea oferă sfaturi utile atât pentru dialogurile zilnice cât și pentru conferințele publice. A fost publicată în peste 20 de limbi și ți-o recomand cu drag. 

 

2. Arta de a vorbi în public de Stephen E. Lucas.

Cartea aceasta vorbește despre Arta vorbirii de la A la Z. Te ajută  să structurezi conținutul. Învață cum să împrumuți idei fără să copii. și e în același timp o carte despre cum să asculți și cum să fii profund în mesajele tale. Singurul minus al acestei cărți este masa. Are câteva kilograme, astfel nu e prea comodă pentru a o transporta în ghiozdan. Dar pe de altă parte, primești câteva kilograme de informație ce îți îmbunătățesc abilitățile de Public Speaker. Kilograme care vin din colecția proprie a doamnei Viorelia Dercaci.

 

3. How to speak like a President de Simon Maier

Îți propun o carte în limba engleză. De ce? Pentru că așa o avem în birou și putem avea încredere în această carte. Punctul ei forte e persuasiunea. Ne învață cum să oferim un mesaj puternic și care sunt cheile unei exprimări convingătoare. E utilă pentru vânzători, manageri, profesori etc. 

 

 

4. M-am plictisit de Power Point de Andy Szekely.

Îl voi cita pe Andy Szekely: „Un vorbitor are putere (Power) și este relevant (Point).” Cartea această deși ne învață în primul rând cum să evităm prezentările plictisitoare, oferă și sfaturi pentru oratorie eficientă. La fel, din spusele autorului, metodele descrise în această carte pot fi utilizate atât pentru o conferință business cât și pentru un toast. Când aud de la cineva că se vede plictisitor în ochii publicului îi recomand această carte cu mare drag.

 

5.Vorbește ca la TED de Carmine Gallo.

„Dacă ai fost invitat să susții o prezentare la TED, atunci această carte este Biblia ta. Dacă nu ai fost invitat să susții o prezentare TED și nu ai nicio intenție să faci așa ceva, această carte este, totuși, printre cele mai valoroase pe care le vei citi vreodată, pentru că te va învăța cum să aduni laolaltă elementele pe care le au în comun toate prezentările inspirate și îți va arăta cum să re-imaginezi modul în care te vezi pe tine ca lider și orator. Nu uita că, dacă nu poți să inspiri și pe altcineva cu ideile tale, nu contează cât de grozave sunt. Ideile sunt atât de bune pe cât sunt acțiunile care apar în urma comunicării lor” Carmine Gallo.
E alegerea ta să crezi sau nu în cuvintele autorului. Eu voi spune că e vorba de un instrument util pentru vânzarea bună a ideilor propii.

6. Comunică Influențează Convinge de Andy Szekely

Revenim iar la Andy Szekely. Însă de data aceasta e despre persuasiune. E o carte pentru antreprenori. Căci anume recenziile antreprenorilor stau tipărite pe coperta din spatele cărții. De unde știu? Păi țin această carte în timp ce scriu articolul pe care îl citești.
Antreprenorii Gina Calagiu și Laszlo Fodor spun că este o carte complexă, dar care oferă sfaturi concise. E un guide pentru negocieri. O busolă al unui orator: fie că vorbește pe scenă, sau din spatele tejghelei.

 

7. The Presentation Secrets of Steve Jobs: How to Be Insanely Great in
Front of Any Audience de Carmine Gallo

Ar fi păcat să-l menționez în această listă pe Carmine Gallo și să nu recomand cea mai cunoscută și cea mai bine vândută carte a sa. E singura din această listă pe care nu am ținut-o personal în mână, și pe care nu o avem în biblioteca Professional Speaker. Totuși, cred că am văzut cu toții un video sau cel puțin un mem cu Steve Jobs stând pe scenă și ținând un discurs. Imaginea care o observăm și pe coperta cărții a devenit aproape clasică, deoarece Steve Jobs mereu a știut și a fost capabil să vorbească „atrăgător” din scenă. Metodele sale de persuasiune au fost analizate de către Carmine Gallo și introduse într-o carte. Dacă dorești să afli care sunt secretele din arta oratoriei pe care le folosea Steve Jobs și vrei să te apropii de profesionalismul lui oratoric citește
această carte.

 

8. Blogul Professional Speaker.

Da bine, asta nu e o carte. Dar când vorbim despre lectură care te poate dezvolta în arta oratoriei, Blogul Professional Speaker e anume despre asta. În fiecare zi de luni oferim sfaturi și metode utile care te apropie de un orator de succes. Avem teme din toate nișele care se referă la arta oratoriei. Scriem despre respirație, despre vestimentația unui orator. Îți dezvăluim secretele marilor oratori și îți spunem cum să dai umor discursului tău. Când citești acest articol ai ajuns deja pe Blogul Professional Speaker. De aceea vreau să te felicit pentru că tinzi să te dezvolți! Pentru că ai dorința de a deveni un orator profesionist. Cale în care Professional Speaker mereu te poate ajuta. Pentru că Professional Speaker e despre arta oratorică.

 

Autor: Cătălin Bărbău

  TOP 8 Cărți de Public Speaking Youtube