Poziția corpului îți trădează emoțiile

Ce transmite de fapt corpul tău?

Testează și vezi cum funcțioanează
Ești într-o stare bună, emoție pozitivă. Ridică umerii, stai un pic ghebos, puțin aplecat și chiar cu mâinile strânse în față, vreo 5-10 minute. Urmărește, ce idee începe să se învârte în capul și corpul tău? Vezi, cum poziția corpului influențează emoțiile tale?

🤔 Ce legătură are poziția corpului nostru cu emoțiile pe care le trăiești în fața unui public?

Corpul fizic, este absolut legat direct cu emoțiile noastre. De multe ori zici: vreau să scap de emoții. Acestea de fapt, sunt parte din corpul tău. Cum mâinile, picioarele, umerii fac parte din corpul tău. Exact așa fac parte și emoțiile. Respectiv, nu poți scăpa de emoții dar, poți să le trăiești, să le conștientizezi, să le exprimi, să le transmiți. Lucrul acesta se face în legătură cu starea sau poziția corpului tău.

De ce?

Atunci când tu ești stresat, supărat, trist sau orice alte emoții negative de obicei corpul, automat, inconștient, ia poziția de apărare, ori de vinovăție, tristețe. Respectiv, vrei tu sau nu vrei, îți influențează starea emoțională.
Ca să te ajuți când ieși în fața unui public trebuie să știi cum rezolvi să această întrebare. Îmi este frică să ies în fața unui public, îmi este rușine să vorbesc, mă tem să mă bâlbâi, să uit informația. Tot ce trebuie să faci este să te ajuți tu singur.

Cum?

👉 Îndreaptă spatele. Spatele drept, transmite încredere, siguranță. Transmite că persoana în cauză este fermă pe ceea ce vrea să spună. Spatele drept! Capul înainte! Zâmbește, glumește cu tine. Ridică-ți starea de spirit pozitivă.

👉 Mâinile. Acestea captează multă atenție. Unde pui mâinile, la nivel inconștient se duce și privirea. Dacă tu lași mâinile în jos, automat oamenii se uită în jos, la mâini. Respectiv, este necesar să gesticulezi cu mâinile, congruent cu ceea ce tu vorbești. Se cere să aibă legătură. Să fie cât mai natural.

Adu-ți aminte când te cerți cu cineva. Ce faci cu mâinile în acel moment? Acea naturalețe pe care o ai în momentul când te cerți, trăieşte-o și în momentul când vorbești în fața unui public. 

În concluzie, acestea sunt 2 elemente important. Să îndrepți spatele chiar, dacă îți este frică sau chiar, dacă îți este rușine pentru că în 5-10 minute, după ce vei ține spatele drept, creierul tău va alege gânduri pozitive și te va încuraja, fără ca tu să îți dai seama.

Iar gesturile să fie, cât mai naturale, pentru că și acestea te ajută să exprimi emoția, să o transmiți publicului, frumos și natural.

Relaxează-te și dă-ți voie să îți exprimi gândurile, ideile, emoțiile atât verbal cât și prin gesturi.

Poziția corpului îți trădează emoțiile

Dercaci Viorelia

Trainer Professional Speaker

                                                                    Cum depășim frica de a privi publicul în ochi?    Cum depășim frica de a privi publicul în ochi?    Cum depășim frica de a privi publicul în ochi?