Tu știi cum au început oamenii să păcălească? Știi că: umorul este mai mult de cât un simplu Stand-Up?
1 Aprilie – Ziua păcălelilor. Este ziua în care se fac diferite farse sau glume. Această zi stârneşte zâmbete şi haz. Aduce voie bună şi chicoteli în toată regula. Testează răbdarea şi îndemânarea unor persoane. Poate că nu a fost declarată în mod oficial zi de sărbătoare, însă cu siguranţă ziua de 1 Aprilie este o zi memorabilă. Încă nu se cunosc cu exactitate originile zilei de 1 aprilie, însă presupunerile şi teoriile au forme variate. Cum ar fi:
Ziua Păcălelilor este asociată cu sosirea târzie a primăverii la începutul lui aprilie. Însăşi natura joacă feste, “păcălind” oamenii cu schimbări bruşte ale vremii.
O altă ipoteză, susţine că originea zilei de 1 aprilie are strânsă legătură cu schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian.
Conform unei alte teorii speculative, Ziua Păcălelilor ar avea de fapt legătură cu Festivalul hindus Holi. Festival ce are loc la finele lui martie.
Indiferent de unde se trage, ziua de 1 aprilie este recunoscută ca fiind Ziua Păcălelilor în majoritatea ţărilor lumii.
Pentru cei cu simţul umorului dezvoltat şi cu un gust deosebit pentru farse, ziua de 1 aprilie este un prilej foarte bun de distracţie. Pe lângă simțul umorului trebuie să știi și cum să faci sau să spui o glumă.
De fapt, nu doar de 1 aprilie se fac sau se spun glume. Glumele le putem folosi oriunde și oricând. De exemplu, la o sărbătoare, cină în familie sau chiar când avem de prezentat un discurs.
Fiecare din noi putem crea un discurs umoristic. Acesta în primul rând, este un discurs, nu este un Stand-Up Comedy. Este important să înțelegi, cum poți spune glume în cadrul unui discurs.
E important să îi faci pe oameni să râdă atunci când le vorbești pentru că, așa produci ”brain juice”. Când se întâmplă asta, ideile tale vor ajunge fix acolo unde trebuie în mintea celor care te ascultă. Iar dacă nu ești talentat în a spune glume îți garantez că și autoironia funcționează la fel de bine. De fapt, cel mai bun discurs umoristic, poate fi o întâmplare reală, din viața ta,
Reguli pe care să le utilizezi când ai de prezentat un discurs umoristic:
⚜️ Repetă, pregătește gluma din timp. Cu cât mai des vei repeta o glumă, la diferite audiențe, ea va fi mai calitativă și cu mai mare impact.
⚜️ Nu râde la gluma ta. Tu doar știi gluma, este rațional să nu râzi. Știu că este greu uneori, dar acest moment este important.
⚜️ Nu spune că urmează o glumă. Glumele pe neașteptate au un impact mai mare.
⚜️ Fii sigur. Atunci când glumești să nu ai ezitări, concentrează-te! Tu doar știi că va fi vesel.
⚜️ Și ultima regulă, dar nu și cea din urmă, nu explica gluma.
Indiferent de țară, cert este un singur lucru. Ziua de 1 aprilie are drept scop să îi scoată din amorțire pe oamenii care sunt prinși în rutina zilnică. Îi face să zâmbească, să trăiască din plin și să nu uite de lucrurile mici care îi fac fericiți.
Zâmbește, viața e frumoasă! Poți să zâmbești chiar acum.