Nu poţi deschide o carte şi să nu înveţi ceva

Orice persoană ambițioasă își poate atinge scopurile. De cele mai multe ori oamenii se subestimează și renunță la visele lor. Dau vina pe alte persoane, pe țara în care trăim, chiar și pe timpul de afară. Cred că e tipic oamenilor să nu-și recunoască greșelile. Caută vinovații, acolo unde nu e cazul. Totul începe de la încrederea în sine și în propriile puteri. Nu poţi deschide o carte şi să nu înveţi ceva

Nu poţi deschide o carte şi să nu înveţi ceva!

📖 De la Grădinar la Business Coach – LSS

Citind cartea De la Grădinar la Business Coach, încă odată m-am convins că totul e posibil. În orice domeniu putem progresa. Nimeni nu s-a născut învățat, indiferent că ne ocupăm cu ce ne place sau nu. Autorul menționează că, atitudinea pe care o vom avea față de un lucru e mai importantă, ca aptitudinile pe care le posedăm. E evident și faptul, dacă ne ocupăm cu ce ne place și ne aduce plăcere, o să ne dezvoltăm mult mai repede.

Pentru orice progres, trebuie să depunem muncă. Chiar dacă legea atracției funcționează. Ea, funcționează pentru persoane care depun muncă și se dedică scopurilor. Aici pot remarca și ideea autorului: ”dacă faci un lucru trebuie să-l faci 100%”, indiferent că, îți aduce satisfacție sau nu. Dar, de ce să nu schimbăm ceea ce nu ne place? Doar nimeni nu ne obligă să ne ocupăm cu lucruri care ne aduc disconfort, la fel cum și scrie în carte, ”nu toți visează să lucreze în costum”.

🧐 Ce mi-a atras atenția?

În această cartea mi-a atras mult atenția partea unde, autorul vorbește despre investiția în sine. Am auzit această frază de multe ori. Anume de la persoane de succes. Persoane, care au atins deja unele obiective. Sunt absolut de acord cu această afirmație! Niciodată nu ne oprim din dezvoltare. Întotdeauna este loc de mai mult și mai bine. De ce să nu depunem efort să avem mai mult, să învățăm mai mult și să muncim mai mult?

Chiar și autorul vorbește despre disciplină. Despre faptul că trebuie să ne punem corect prioritățile. Majoritatea persoanelor, se plâng că nu au timp să înceapă să învețe o limbă nouă, să citească o carte, să meargă la un curs, dar aleg să privească tv-ul, să piardă ore întregi pe rețele de socializare. Dăm vina pe toți și nu recunoaștem greșelile, iar la final avem ceea ce merităm.


O altă idee care mi-a atras atenția, a fost cea despre echilibru. Autorul, povestește că mulți renunță la familie, la prieteni, distracții pentru carieră, sau la carieră în favoarea celorlalte lucruri. Din punctul meu de vedere, trebuie să fie echilibru în tot ceea ce facem. Putem fi buni și să atingem succes nu doar într-un domeniu. Sigur, dacă ne dorim acest lucru. Aș putea spune și faptul că, trebuie să începem de la echilibru emoțional.
Lorand Soares Szasz, – ” ca să ai rezultate bune, trebuie să devii mai bun. Iar ca să devii mai bun trebuie să investești în tine. ”

Calea spre succes este lungă, doar noi alegem cine și ce să ne influențeze această cale. Iar deciziile noastre depinde cât de greu ne va fi, deoarece întotdeauna sunt persoane sau lucruri care ne ridică sau ne coboară.

Nu poţi deschide o carte şi să nu înveţi ceva

Mihaela Diaconov

                                                                   Cum depășim frica de a privi publicul în ochi?    Cum depășim frica de a privi publicul în ochi?    Cum depășim frica de a privi publicul în ochi?