Absolvenți Professional Speaker Junior pentru copii și adolescenți

Absolvenți Professional Speaker Junior pentru copii și adolescenți

De câte ori ți s-a întâmplat să vezi ceva care îți place, vrei foarte mult, dar te-ai gândit că poate mai târziu? Mie mi s-a întâmplat de multe ori. Cu haine la reduceri, cu spectacole, cu alimente sănătoase care mi se păreau prea scumpe, cu training-uri și seminare la care voiam foarte mult să ajung… dar nu acum. La multe din ele nici nu am mai revenit vreodată, chiar dacă sunt conștientă că mi-ar fi schimbat calitatea vieții. Iar când, în sfârșit, îmi spuneam că acum e momentul să mă reîntorc la acele alegeri, constatam că nu mai aveam oportunitatea, am decis prea târziu.

Dragă cititor al blogului nostru, eu sunt Diana Ungureanu și, deși nu mă cunoști foarte bine, te asigur că avem foarte multe în comun. Iar unul din aceste lucruri este procrastinarea. Știu că te-ai gândit acum că îți voi spune lucruri banale, pe care le-ai auzit de atâtea ori la diferiți traineri sau le-ai citit în mii de postări și cărți de dezvoltare personală, pentru că asta am făcut și eu. Însă nimic nu m-a ajutat până când nu am pus în practică!

În poziția mea de vânzător în compania Professional Speaker, am vorbit mai bine de 365 de zile cu cei mai diverși oameni. Având formare profesională în domeniul comunicării și al psihologiei, am observat nu multe, ci foarte multe persoane care, sub diferite pretexte, își procrastinează calitatea mai bună a vieții, succesul și depășirea emoțiilor, fricii, rușinii, în favoarea unor obiecții pe care deseori le-am văzut rostindu-le și eu în anumite contexte din viața mea. Zâmbeam, pentru că știam cum va sfârși dialogul nostru.

– Acum nu putem, fiindcă…
– Vă înțeleg, când credeți că veți putea să veniți la curs?
– Data viitoare (= posibil niciodată)…
– Bine, atunci revin la dvs. pentru cursul următor…

Aceasta secvență pe care o vedeți eu o aud aproape zilnic. Iar cei care amână pentru data viitoare, de regulă, nu mai revin, chiar dacă eu îi sun sau le scriu de fiecare dată când începem un nou curs. S-ar putea să vă întrebați, ce îi împiedică pe acești oameni să facă acest pas – decizia?

Răspunsul este simplu – frica. Frica de a deveni mai buni, de a ne ridica propriile standarde, de a vedea dincolo de ziua de mâine, de a ajunge la succes în plan personal și/sau profesional. Pentru că atunci când devii mai bun, depui un efort asumat și mulți oameni nu sunt pregătiți pentru asta, ei așteaptă ceea ce numim generic „momentul potrivit”.

Cum crezi, când  este momentul potrivit pentru tine?

Uite-te la ceas, momentul potrivit este acum. Când iei decizia acum, îți programezi un viitor mai bun. Tu ești pregătit? Nu mai aștepta, acționează!