Comunicarea este procesul care permite oamenilor să-și cunoască gândurile, emoțiile și să-și prezinte experiențele.

Comunicarea are întotdeauna o componentă verbală (conținutul exprimat în cuvinte) și o componentă non-verbală (expresia feței, postura corpului, tonul vocii). Aceste două componente uneori călătoresc în aceeași direcție, în timp ce în alte cazuri exprimă sentimente și gânduri opuse, făcând interlocutorul să nu înțeleagă ce mesaj ai vrut să transmiți.

Deseori aceste neconcordanțe le pot avea copiii și adolescenții atunci când au multe de spus dar nu știu cum să o facă, sau o fac în mod greșit…atunci când abia încep a cunoaște lumea și pe ei înșiși, când structurarea gândurilor și a ideilor devine tot mai dificilă.

De aceea fiind copil sau părinte este important să conștientizezi faptul că comunicarea este o parte esențială pentru dezvoltarea abilităților în acest domeniu, pentru a fi liber și încrezut, pentru a te face ascultat și apreciat, pentru a-ți pregăti o bază în viitor la o specialitate de vis.

De ce ar trebui să cunoști arta oratorică?

  • Pentru a avea o prezentare de succes în fața clasei sau a unui public.
  • Pentru a evita situațiile jenante atunci când te bâlbâi, te roșești sau te-ai blocat în fața colegilor.
  • Pentru a avea un discurs bine structurat și convingător.
  • Pentru a-ți controla emoțiile și a depăși frica de a vorbi în public.
  • Pentru a fi mulțumit și mândru de prezentarea ta.
  • Pentru a fi apreciat și lăudat de colegii și profesorii tăi.

Professional Speaker îți oferă oportunitatea de a crește împreună cu noi, de a avea succes acum, și după ce vei absolvi școala. Cursul de Public Speaking și Dicție (oratorie) este ceea de ce ai nevoie pentru dezvoltarea ta personală!

➡ Pentru a afla mai multe despre curs, îți recomandăm să accesezi: JUNIOR.SPEAKER.MD

Autor: Elnara Atamaliev