Te-ai gândit vreodată cum comunicarea digitală poate schimba viața unui adolescent?

Rețeaua internet este un loc: un mediu comunicativ și informativ. Un mediu cultural care determină un stil de gândire, creează noi teritorii, noi forme de comunicare. Însă aceasta poate fi considerată un înlocuitor al comunicării “face to face”. Aplicațiile, rețelele sociale și chat-urile reprezintă convorbirile ușoare și tot mai puțin comunicarea și întâlnirile reale.

Adolescenții (digitali), se schimbă! O schimbare care afectează, de asemenea, adulții și relația lor cu adolescenții.

Cum se făcea înainte? Cum au fost structurate relațiile înainte ca Facebook să facă posibilă monitorizarea vieții unei persoane, fără a fi nevoie să o contactezi direct?

Răspunsul este simplu, a fost comunicarea reală! 💡

Comunicarea a fost cu siguranță mai puțină din punct de vedere cantitativă, dar mai profundă și mai bună în ceea ce privește calitatea.

Deci haideți să enumerăm câteva avantaje în comunicarea reală:

  •  O întâlnire reală este fundamentală pentru interpretarea limbajului non-verbal și pentru creșterea șanselor ca propria idee să fie percepută în cel mai corect și eficient mod.
  •  Prezența fizică este, de asemenea, importantă pentru rezolvarea problemelor și încheierea pozitivă a unei discuții.
  •  93% din ceea ce vrei să exprimi cu adevarat se pierd în timpul comunicării virtuale. Deci comunicarea reală este fundamentală pentru a înțelege esența discursului.

Descoperă și tu acea parte ascunsă și frumoasă a comunicării reale, lasă un pic viața virtuală și vino la Professional Speaker Junior pentru a te inunda în tehnici de comunicare eficiente, de exprimare liberă nu doar prin cuvinte, dar și prin gesturi, mimică și mișcare scenică.

Cunoaște-te pe tine și pe omul cu care comunici!

➡ Află mai multe detalii aici: JUNIOR.SPEAKER.MD

Autor: Elnara Atamaliev