Mediul școlar reprezintă o ambianță potrivită în care se pot crea conexiuni esențiale pentru dezvoltarea socială a copilului. Și una relevantă fiind cea pe care copilul o stabilește împreună cu profesorul.

Probabil ați avut și voi profesori care nu prea erau entuziasmați de munca lor și orientați doar spre evaluare și teme pentru acasă, și mai puțin spre calitatea relației cu elevii.

O școală atentă nu numai la dobândirea unor cunoștințe ci și la promovarea unor relații sociale solide între profesori și elevi, nu poate ignora unele aspecte ale comunicării și rezultatele pe care profesorul le poate dobândi prin tehnici exacte de predare.

De aceea profesorul trebuie să structureze comunicarea cu studenții anume prin ascultare, confruntare, dialog și gestionare pozitivă a conflictelor.

Nu mai suntem în perioada în care profesorul poate obține rezultate doar prin severitate, pedepse și note mici. Este vorba despre relația elev-profesor-clasă care trebuie explorată din toate punctele de vedere.

O relație conflictuală mărește imprevizibilitatea comportamentului elevului. Atunci când copilul are o relație negativă cu profesorul, el are tendința să confirme imaginea (negativă) pe care o are asupra lui, prin anumite acțiuni. Astfel se creează o dependență conflictuală în care copilul simte sentimente de furie și nedreptate.

Profesorul trebuie să știe să transmită entuziasmul, curiozitatea și motivația de a descoperi lucruri noi și de a studia, acesta fiind ca un proces de dobândire a cunoștințelor. Când activitatea didactică se manifestă cu pasiune și interes față de elevi, procesul de învățare se formează într-un context relațional pozitiv și interesant.

Deci, cu cât profesorul îi oferă copilului mai multă experiență pozitivă, cu atât mai mult îi permite să-și dezvolte abilități sociale, de autostăpânire a emoțiilor, a diferitor situații și să aibă rezultate bune la școală.

Professional Speaker Junior mizează pe acestă strânsă relație, promovând o predare ce nu veți găsi în multe școli, pentru că noi oferim abordare individuală fiecăui participant și pentru că, evident, suntem cei care pun bazele unei comunicări eficiente prin arta Oratorică.

De asemenea pentru acei profesori/școli care își doresc să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare și tehnicile potrivite pentru a capta atenția elevilor, pot participa la cursul de Public Speaking și Dicție pentru Adulți.

Află și tu mai multe detalii despre cursurile noastre: SPEAKER.MD

Autor: Elnara Atamaliev