stima de sineImaginea de sine scăzută  poate reprezenta un obstacol uriaș în calea spre visele și obiectivele noastre. Când nu mai credem în noi înșine, în potențialul nostru și în abilitățile noastre, lumea exterioară și cei din jurul nostru încep să ia decizii care ne aparțin doar nouă.

Noutatea bună este că nivelul nostru de respect de sine nu este scris în genele noastre. Nu poți alege culoarea ochilor sau a părului, dar poți învăța mereu să te respecți mai mult, să-ți recunoaști limitele și să-ți apreciezi meritele. Doar așa, poți învăța să-ți crești stima de sine.

Cum să o faci?

Urmărește sfaturile noastre și câteva sugestii utile despre cum să ai mai multă încredere, urmând metode dovedite pentru a crește stima de sine, pentru a depăși anxietatea și a te simți mai bine.

  • Acceaptă-ți limitele

Poate părea o contradicție, însă stima de sine ar trebui găsită și mărită doar printr-o analiză atentă și obiectivă a limitelor tale: numai după ce le-am acceptat putem să le depășim.

  • Realizează-ți obiectivele

Încercă să nu lași lucrurile pe jumătate. Dacă în viitorul imediat ar părea o greutate mai mică, pe termen lung va deveni un bolovan pe conștiința proprie. Tot ce nu a fost finalizat va fi inconștient etichetat ca un eșec. Însă dacă o vei face, aceasta va fi considerată o victorie și îți va da satisfacție morală.

  • Ai grijă de tine

Nu am greșit! Nu este o sugestie de a fi mai frumoasă… dar stima de sine merge, de asemenea, din percepția pe care alții o au despre noi. Așadar, ai grijă de fiecare detaliu, chiar și de estetică și  sănătate, cum ar fi nutriția, forma fizică, în așa fel să te simți mereu comodă în orice mediu, sport, elegant, sofisticat, în funcție de context.

  • Să greșești nu este o problemă

Este cel mai ușor lucru din lume să te dai bătut după un eșec, mare sau mic. Nimic altceva… doar greșit. Pentru că a greși este omenesc, așa că este inutil să ne complicăm dacă ceva nu merge bine sau nu așa cum ne-am dorit. Te oprești, analizezi greșelile făcute și începi din nou, cu același scop sau cu unul nou.

💡 Schimbările nu se întâmplă niciodată într-o singură zi, dar orice schimbare începe într-o anumită zi. Astăzi ar putea fi acea zi. Depinde de tine.

Fă primul pas prin a deveni un Orator Profesionist, și a stăpâni emoțiile pe care le transmiți. Învață să ai mai multă încredere în tine, și lumea te va aprecia total diferit.

➡ Află mai multe detalii: CURS.SPEAKER.MD

Autor: Elnara Atamaliev