frica de scoalaCopiii petrec cea mai mare parte a timpului la școală și deseori se simt presați atât de profesorii prea exigenți, axați pe realizarea programului cu orice preț, cât și de părinții care așteaptă note bune și nu pierd ocazia pentru a sublinia cât de important este studiul pentru viitorul copiilor.

Astfel tinerii nu iau în considerare verificarea sau examenul ca un moment util pentru a învăța și a accelera în performanțe, ci doar o evaluare personală, care ține numai de note. De aceea notele de la școală riscă să nu fie considerate ca o simplă evaluare a muncii efectuate, ci sunt transformate în judecăți foarte stricte împotriva copilului, care pot pune la îndoială abilitățile sale personale și stima sa de sine, făcând să aibă rușine față de colegi și profesori.

Deseori familia îi presează foarte mult din punct de vedere școlar, pentru că este adevărat că trebuie să fie prezentă, dar prea des se transformă în presiune psihologică, întrucât copiii percep aceasta ca ceva ce absolut nu este de ajutor pentru ei.

Cu toate acestea, teama de a avea performanțe rele la școală se datorează faptului că copiii au, de asemenea, o nevoie puternică de a se simți recunoscuți și luați în considerare de către părinți și profesori, și totuși sunt recunoscuți numai atunci când nu creează probleme și când merg bine la școală.

💡 Cursul de Public Speaking și Dicție pentru Copii și Adolescenți ajută tinerii a se exprima, a direcționa mesajul corect, a avea performanțe și a fi mândria clasei și a familiei.

Astfel copilul va reuși să scape de bâlbâiala și timiditatea care îl copleșesc înainte să iasă în fața clasei, se va exprima liber, nu doar prin cuvinte, dar și prin gesturi, mimică și mișcare.

Ești părinte? Înscrie-ți copilul la curs! Te vei bucura enorm atunci când vei vedea reușitele copilului tău!

➡ Află mai multe detalii: JUNIOR.SPEAKER.MD

Autor: Elnara Atamaliev