5 sfaturi citire

Copilul vostru asculta cu plăcere poveștile citite de voi când era mic, dar acum ar putea să citească singur, dar nu o face? Există oare o modalitate de a însufla plăcerea citirii?

Iată sfaturile pentru a aduce interes copiilor când merge vorba despre lectură:

✔ Cartea nu este doar o datorie școlară

O greșeală de evitat este transformarea lecturii într-o obligație, determinând copilul să identifice cartea doar cu o datorie școlară: acesta este cel mai bun mod de a scoate plăcerea citirii din copil.

✔ Nu vreau să citesc! Lăsați-l în pace, (poate) va trece

Dacă cartea face parte din obiceiurile familiei încă din copilărie, probabil că va fi mai ușor să-l “hrăniți” cu dorința de a citi chiar și atunci când copilul este mai mare.

✔ O zi în săptămână mergeți la bibliotecă

Cu puțină voință și participarea părintelui nu este atât de greu de motivat și intrigat un copil spre lectură. O strategie excelentă este de a transforma întâlnirea cu cartea într-un moment special de a împărtăși cu părinții.

✔ O mare descoperire: există și cărți care nu sunt impuse

În acest fel, mergând la bibliotecă, copilul poate să vadă, să atingă, să treacă și să descopere singur că există multe cărți de tot felul, alături de cele care probabil consideră o impunere pură a școlii (sau a mamei).

✔ Citiți împreună cu voce tare

Pentru a ajuta copilul să citească o carte, trebuie să-i trezești senzația de o activitate distractivă și plăcută, și nu o datorie. Este, de asemenea, necesar să creați ocazii speciale, din rutina zilnică. Și nu uităm că lectura cu voce tare mereu stârnește interesul, și pătrunzi mai bine în esența cărții.

Când copilul crește, contează mult cum cartea este prezentată de școală: obligațiunea la lectură ucide toată plăcerea. Aceasta este o lecție de reținut mereu, acceptând și faptul că pentru o perioadă copilul dvs. poate să nu-și dorească să  citească o carte, chiar dacă ești un mare cititor. 💡

Astfel lectura poate deveni pentru copil obiceiul de succes. Acesta își va dezvolta vocabularul, va ști cum corect să-și formuleze ideile, și va avea dorința să cunoască cât mai mult și să comunice cât mai bine și convingător.

De aceea te îndemn să investești în cunoștințele copilului tău împreună cu #ProfessionalSpeakerJunior, care oferă o abordare individuală fiecărui copil și îl învață să treacă peste orice barieră de comunicare.

➡ Află mai multe: JUNIOR.SPEAKER.MD

Autor: Elnara Atamaliev