Un studiu de caz analizat de National Institute of Mental Helth a constatat că în viața noastră avem mai mare frică de a vorbi în fața unui public decât de moarte: statistica a arătat că 75% din perosane au frica de a vorbi cu un public mare și 68% au frica de moarte.
Dacă la primul impact idea că frica de a vorbi în public este mai mare decât cea de moarte îți pare absurdă, de ce nu încerci să-ți imaginezi că ești în fața unui public enorm?
Am o noutate bună pentru tine…statistica indică că în primele rânduri din public, dintre persoanele care te ascultă, mai mult din jumate din ei au aceeași frică de a vorbi.
Chiar dacă ai aflat aceasta, încă ți-a rămas frica? Cum reușim să depășim aceste emoții pe care fiecare din noi le simte?
Imaginează-ți că ești în fața publicului…încearcă să vorbești calm, comunicând în mod persuasiv și interesant cu persoanele, răspunzând la orice întrebare și obiecții. Acum imaginează-ți că tu ești un orator profesionist. Si nu îți este teamă de nimic…
Cicero spunea: “Oratorul trebuie să aibă mai multe noțiuni, fără de care arta de a spune este redusă la o pompă de cuvânt goală și ridicolă, el trebuie să aibă grijă de stil nu numai cu alegerea, ci și cu plasarea adecvată a cuvintelor și trebuie, de asemenea, să cunoască în profunzime toate pasiunile pe care natura le-a dat rasei umane, pentru că în calmarea sau înflăcărarea minții ascultătorilor exprimă în mod necesar toată puterea și frumusețea elocvenței”.
Pentru a avea toate aceste cunoștințe și abilități de a comunica eficient, te îndemn să participi la Cursul de Public Speaking și Dicție.
➡ Află mai multe detalii aici: CURS.SPEAKER.MD
Autor: Elnara Atamaliev