Bună ziua tuturor! Mă numesc Eudochia Pașcan și fac parte din numeroasa armată de pedagogi din țară, unde activez deja de 30 de ani în domeniul educației preșcolare. Astăzi vin în fața dumneavoastră în calitate de Trainer în Arta Oratorică. Doresc foarte mult să fiu auzită de persoanele ce au fericirea de a fi părinți, pentru că subiectul mesajului meu sunt copiii, care doresc o dată și pentru totdeauna să scape de frica de-a vorbi în fața unui public.

În vara anului 2017 am fost înscrisă de copii mei ca participant la cursurile de Public Speaking și Dicție – Professional Speaker, condus de Ilie și Viorelia Dercaci. Pentru mine a fost o descoperire mare procesul de activitate a cursului dat. Aici am cunoscut persoane, care stau  pe o treaptă  înaltă a succesului profesional, dar când se aflau în fața unui public aveau mari emoții, uitau firul discursului și simțiau o frică mare, că nu vor fi înțeleși corect de cei prezenți. Eram 12 persoane în grupă, dar am primit o abordare individuală fiecare participant din curs. La finalul cursului am văzut mari schimbări la mine și colegii mei Oratori. Pasiunea mea față de oratorie în acel moment a crescut și am început să studiez mai profund domeniul dat.

Iată că în curând va fi un an, de când activez alături de Viorelia Dercaci, fondatoarea  cursului de Public Speaking și Dicție – Professional Speaker Junior, pentru copii cu vârsta între 10-13 ani și 14-17 ani, unde am reușit să văd diferiți copii cu diferite rezultate. La prima lecție fiecare vine cu frică și complexele sale, cu gândul că aici este singur și toți vor râde de el, astfel ca până la sfârșitul cursului să se simntă ca e între prieteni.

Metodele de abordare a fiecărui copil, instrumentele oratorice și execițiile practice, îi învață pe copii cum să se prezinte în fața unui public, să-și structureze corect un discurs, să capete încredere în sine pentru ai ajuta să se descurce cu un public dificil, care dese ori se întâmplă a fi chiar colegii lor de școală. Copiii reușesc să își facă prieteni noi și își  găsesc colegi ce au aceleași pasiuni.

Un accent deosebit se pune și pe partea educațională. La  finalul fiecărei lecții copiilor li se prezintă un discurs ca exemplu, ce urmează al implementa în practică. În mesajele acestor discursuri-exemple sunt abordate subiecte cu tâlc, potrivit vârstei copiilor, pe care noi adulții deseori le apreciem ca fiind neimportante. Deseori se întâmplă ca temele discursurilor abordate de copii trezesc lacrimile părinților, căci văd în ei noua crenguță ce tinde spre maturitate.

Un lucru sigur ce pot sa-l spun, e că copiilor le este mai ușor să depășească emoțiile în fața unui public decât un adult, deaorece paharul deprinderilor și a cunoștințelor este gol, astfel e mai ușor de umplut cu ceva util. Dragi părinți, oferiți șansa copiilor să fie pe aceeași treaptă a vieții cu succesul. Noi vă putem ajuta…. Vă așteptăm cu drag la cursul de Public Speaking și Dicție – Professional Speaker Junior.