Tu cum ai descrie starea în care ești atunci când ieși în fața unui public?

Probabil ești relaxat. Plin de entuziasm. Plin de emoții pozitive. Cu siguranță așa e!

Nu? De ce?

De multe ori am întâlnit persoane care se plâng pe faptul că atunci când ies în fața unui public, încep să aibă emoții.

Iar de aici se începe coșmarul: transpiră, se bâlbâie, nu știu ce să facă cu mâinile.

De gesturi nici nu mai amintesc.
Dar de ce se întâmplă toate acestea? Cineva ar spune că prezența emoțiilor în scenă este de vină. Eu aș spune că o dată cu pregătirea vine și satisfacția.

Personal, de cele mai multe ori am început să mă bâlbâi sau să transpir în fața unui public, atunci când nu am fost destul de pregătită pentru acel discurs. În caz contrar, am primit maximă plăcere de la prezența mea în scenă.
Și totuși, aș vrea să te conving că a avea emoții atunci când vorbești în fața unor persoane este ceva firesc. Ba mai mult! Vreau să înțelegi că acestea te pot ridica mult mai sus decât crezi. De cele mai multe ori, manifestarea emoțiilor vorbește despre faptul că îți pasă. Că nu îți este indiferent cât de bine va înțelege publicul ce le vorbești. Așa că nu te mai biciui. Încetează să îți plângi de milă și începe să primești plăcere.
Ai emoții? Minunat! Începi să tremuri? Perfect! Ești om! Ești viu! E firesc să mai ai emoții uneori. Transformă-le în puterea ta. Oamenii nu vor să vadă roboți în față. Oamenii vor să asculte oameni. Acceptă acest fapt și transformă-te!

În  Professioanl Speaker învățăm să acceptăm și să controlăm emoțiile care ne copleșesc. Cum să le folosim în folosul discursului nostru și cum să ne bucurăm din plin de fiecare prezență în fața unui public.
E timpul să devii și tu un Orator Profesionist!

P.S. Ca să poți face diferența: lipsa emoției și savurarea ei.