Din start te voi atenționa că acest articol este un pic diferit față de ceea ce ești obișnuit să citești aici. DE CE? Pentru că am simțit nevoia să o fac în stilul meu. Iar eu sunt un pic mai jucăușă decât o bună parte din oamenii pe care îi cunosc.
Sunt deja de 43 de zile în echipa Professional Speaker, însă o cunosc de mai mult de 2 ani și simt o plăcere inexplicabilă în fiecare dimineață când mă pornesc spre serviciu. În aceste zile am reușit să experimentez câteva lucruri pe care în mod normal ar fi reprezentat un coșmar pentru mine.

În primul rând, am plecat de acasă! Desigur, nu am plecat fără a-mi anunța familia, totuși, a fost un pas dificil pentru mine, deoarece de mică am fost convinsă că eu nu voi pleca niciodată din Cahul decât în vizită. Iată cum se face că am realizat faptul că uneori, dorința de a evolua, a te dezvolta și a deveni un expert în ceea ce faci, te scoate din zona de confort și te duce pe căi nebănuite. Aici am învățat cum să fac lucrurile de 10 ori mai repede și mai eficient decât le făceam până acum și știu că orice schimbare este spre bine!

În cel de-al doi-lea rând, am realizat că diferența dintre “a-ți dori” ceva și “a avea” ceva constă în acțiunile pe care le întreprinzi. Abia acum, când am venit aici, mi-am setat un scop clar spre care tind și la finalul fiecărei zi mă întreb : CE am făcut astăzi pentru a fi mai aproape de scopul meu? Foarte mulți dintre prietenii mei, zi de zi se plîng pe mii de motive din cauza cărora nu își vor atinge niciodată scopurile și nu își vor realiza ideile. Acestea pot fi insuficiența timpului, lipsa unui mentor, societatea care îi împiedică. Uneori, aceste motive se transformă în scuze pentru a nu face acțiuni concrete pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

În echipa Professional Speaker am învățat că TOȚI avem 24 de ore în zi! Contează ce facem cu acest timp. De aceea am încetat să mai inventez scuze și mă axez pe soluțiile pe care le pot oferi. Orice vis poate fi atins prin perseverență și atitudine pozitivă. Fie conștientizezi acest lucru, fie rămâi în gropița în care te afli.
Și desigur, cel de-al trei-le și cel mai important lucru pe care l-am învățat aici este faptul că TOȚI suntem oameni. DA! Toți suntem diferiți. Fiecare are ideile sale, care posibil nu plac oricui. Desigur, uneori ai vrea să lași totul baltă. Însă prin comunicare, perseverență  și un pic de spirit “jucăuș” reușești să transformi orice vis în scop și orice scop în realitate!

Am scris la început – Echipa “coșmarurilor” mele, pentru că a trebuit să mă re-inventez pentru a investi timp în acest job. Pentru că a trebuit să plec din orașul meu natal, lucru care nu l-aș fi făcut niciodată dacă nu aș fi crezut în faptul că merită. Merită să schimb idei. Merită să investesc timp și energie.

Professional Speaker a reușit să mă transforme în doar 43 de zile. Imaginează-ți cum te poate ajuta pe tine în tocmai 8 săptămâni!

Te așteptăm cu drag la următorul curs!