De fiecare dată când începem un curs nou zic că veți simți rezultatele reale atunci când vom ajunge la lecțiile 5 – 6. Nu spun acest lucru din motiv că la aceste lecții învățăm anumite tehnici sau secrete care ne fac oratori profesioniști în câteva clipe, dar despre faptul că timp de 4 săptămâini se lucrează foarte intensiv și delicat astfel încât după jumătate de curs participanții rămân impresionați de ce văd la colegii lor și în special la discursurile prezentate de ei.

Ce se întâmplă după lecțile 5-6? În cursul Professional Speaker fiecare orator face discursuri și ele sunt evaluate atât de noi ca traineri cât și de fiecare coleg care participă la curs. Anume evaluările colegilor sunt foarte importante pentru că ei simt cel mai bine ce s-a schimbat și ulterior vă spun exact ce au înțeles și ce ar fi vrut să audă de la acest discurs.

Prin articolul dat doresc să vă prezint câtevă din feedback-urile care le-am observat oferite de participanții la curs după lecțiile 5-6:

  • Аi crescut fantastic de mult. Ești un alt om!” Aceste cuvinte sună cel mai des. Toată lumea observă o creștere. Cel mai mare șoc îl au participanți care din motive personale nu reușesc să ajungă la toate lecțiile și ulterior sunt plăcuți impresionați să vadă cu totul alte persoane în grupă față de cei care au fost la început.
  • Am văzut un discurs bine pregătit!” – Acest feedback uimește cel mai mult atunci când oratorul neagă faptul că s-a pregătit 🙂 În cursul Professional Speaker informația este livrată câte puțin, treptat și pusă în practică pas cu pas. După 5 – 6 săptămâini fiecare orator reușește să-și formeze niște obiceiuri de genul: setarea scopului, formarea structurii eficiente a unui discurs, utilizarea gesturilor naturale, evitare celor mai grave greșeli care au fost la început . Și cel mai important lucru – căpătă încredere. Astfel el poate vorbi bine și sigur! Aceste momente îi fac pe cei din sală să creadă că oratorul s-a pregătit.
  • Eram gata să scap o lacrimă!” La începutul fiecărui curs le zic participanților că în toate cursurile au existat cel puțin un discurs realizat de participanți ,care ne-a emoționat până la lacrimi. Nu din cauza că utilizează tehnici profunde de manipulare, dar din motiv că vorbește din inimă și reușește să ajungă printr-un discurs la sufletele noastre.
  • M-ai pus pe gânduri.” Foarte des aud acestă frază, deoarece fiecare discurs are un scop și un mesaj. Este greu să rămâi indiferent atunci când, printr-un discurs înțelegi că e timpul să faci anumite lucruri, care demult ți le-ai dorit și din diferite motive sau scuze absurde încă nu le-ai facut.
  • Îți mulțumesc pentru discurs!” Fiecare prezentare transimite o emoție, o stare, un moment de gândire. După ce trece jumătate de curs participanții se relaxează, vorbesc natural, simplu și reușesc să formeze un contact cu cei din sală. Atenția este mutată de pe ei pe oamenii din sală, pentru că livrarea unui discurs în primul rând este pentru cei care te ascultă. Emoțiile nu mai sunt o problemă, sunt doar pentru a fi transmite. Nu poți transmite emoții dacă nu le ai.

Fiecare din noi în suflet simte că este un orator profesionist. Noi, prin Professional Speaker vă putem arăta cât de frumos este acest orator în realitate și cât de plăcut este pentru cei care-l văd.

Vă așteptăm cu drag la următorul curs Professional Speaker.